Op zaterdag 13 april speelden de dames van VC Kessel hun laatste competitie wedstrijd tegen Volley Tilburg DS3. Een ploeg die de dames in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen was tegen gekomen en waarbij een sterke service van belang zou zijn. In de voorbespreking werd dan ook de nadruk gelegd op de servicereeksen en de kleine details die belangrijk waren vandaag.

In de eerste set, die gewonnen moest worden om zeker te zijn van handhaving, werden deze kleine details dan ook uitgevoerd. Een sterke service en een goed lopend spel zorgen voor een 25–18 winst in de eerste set. Handhaving in de 3e divisie stond vast. Druk weg en de wedstrijd uitballen was het plan.

In de tweede set wist Kessel dan ook een ruime voorsprong te noteren. Echter werd deze ruime voorsprong niet vastgehouden en kwam Tilburg toch nog dichterbij. Kessel wint de 2e set met 25-21.

In de derde set keert het spel en krijgt Tilburg te maken met een sterkere verdediging waardoor Kessel de ballen minder makkelijk op de grond krijgt. Kessel ziet de 3e set dan ook met 21-25 naar Tilburg gaan.

De drive van de eerste 2 sets moest terug gevonden worden in set 4. Tilburg vocht zich echter in de wedstrijd waardoor de scoringskansen van Kessel iets minder werden. Een set die met 16-25 naar Tilburg gaat en snel vergeten moest worden.

De beslissende 5e set was Kessel in het begin de sterkere ploeg. Een 13-11 voorsprong werd door Tilburg echter punt voor punt afgenomen. Dit resulteerde setverlies van 14-16 en uiteindelijk in een 2-3 verlies. 2 punten blijven in Kessel en handhaving in de derde divisie is een feit!