Zondag 5 Januari 2020, allereerst wensen alle heren recreanten u allen een sportief en bovenal gezond 2020 toe.

Nadat we het nieuwe seizoen op 3 januari jl. hadden ingeluid met het alom bekende mixtournooi was het vandaag de bedoeling om de eerste winstpartij van dit volleybalseizoen bij elkaar te slaan.

Het mixtournooi had iedereen op scherp gezet en nadat de zweet- en alcoholdampen van deze bijzonder geslaagde avond waren opgetrokken bleek maar weer eens dat we, ondanks het feit de we topfit zijn, niet altijd ongeschonden uit de strijd komen.

Zo ook vanmorgen tijdens de inventarisatie van de manschappen: Graad Wolters een zere rug, Jos Peeten een zere hak en Ton van den Beucken een dikke enkel. Tel daarbij de eeuwig durende mankementen van spelverdelers Bekker en Hermans op en je weet wel hoe laat het is.

Gelukkig hadden we oudgediende en pupil van de maand Ruud de IJsman bereid gevonden om ons uit te helpen en dus togen we om stipt negen uur richting Hegelsom. Met zeven man dus, met drie licht geblesseerden en twee mensen op andere posities dan gewend, luxe is anders zullen we maar zeggen…

Dat we in de eerste set een beetje aan elkaar moesten wennen bleek al snel, Hegelsom had de gang er flink in en Kessel kon eigenlijk geen vuist maken tegen het afwisselende en gevarieerde aanvalsspel van Trivia. Binnen een mum van tijd keken we tegen een flinke achterstand aan en konden we het tij niet meer keren. Graad had nog een goede servicereeks maar met 25-13 ging de eerste set gemakkelijk naar de Hegelsommers.

Tijdens de setwissel werd er echter niet getreurd, Harrie kalkte wat loze kreten als SERVICE, 1e Pass en NEET GRAUWELE op het krijtbord en wees ons erop dat dit de voornaamste taken waren deze morgen. Bij gebrek aan Pup dus nu luisteren en kijken naar een krijtbord……. ’t Mot neet gekker weare.

Hoe dan ook, de dadendrang  van Bekker had wél zijn uitwerking op de talentjes van Kessel. Voordat die van Hegelsom goed en wel in hun ritme dachten te komen stond Kessel al op een onoverbrugbare voorsprong. Via 10-5 en 16-7 werd het 22-15 en nadat er vanuit Hegelsommer hoek wat kritiek op het geweldige servicewerk van Graad werd geleverd werd uiteindelijk bij 25-18 het eerste punt voor Kessel binnen gehaald.

Kijk, dat is nog eens een lekkere opsteker!! Kessel wist nu wat het kon. Alle neuzen stonden in de juist richting en ook een zere enkel of voet of wat anders kon ons vanmorgen niet stoppen. Op naar de derde set dus.

Deze ging zo mogelijk nog makkelijker en sneller voorbij. Kessel stond geconcentreerd te ballen, gaf niets weg en sloeg gewoon op de moeilijke momenten genadeloos toe. Dit resulteerde in een 25-16 setwinst en de 1-2 voorsprong!! Wat een weelde; twee punten in één wedstrijd, dat was al effe geleden. Dat zouden we vaker moeten doen.

Maar zoals altijd in het leven gaat niets vanzelfsprekend. Kessel begon de vierde set ietwat gemakzuchtig en kreeg daarvoor uiteindelijk aan het einde van de set de deksel op de neus. De opgelopen achterstand werd nog ternauwernood ongedaan gemaakt tot 24-24  maar daarna was de koek op en werd de set door Hegelsom alsnog binnen gesleept met 26-24.

Jammer maar helaas, nog geen overwinning, die moest dan maar in de vijfde set binnengehaald worden….

Met vereende krachten werd deze set aangevangen, blessures of niet, vermoeidheid of niet, Kessel vocht voor wat het waard was. Elk punt was nu belangrijk en na de veldwissel stond er een 8-7 achterstand op het scorebord. Alles om voor te vechten dus!!

Maar dat dacht Trivia ook, van 10-8 ging het naar 13-10 en bij 14-12 werd het laatste punt door de mannen uit Hegelsom binnengeslagen.

Helaas, een zevende nederlaag op rij, maar wel eentje met een overwinningsrandje eraan. We hadden ons in de vierde set laten afbluffen en dat kwam ons dus duur te staan.

Onder het douchen waren we het er in ieder geval over eens: De overwinning komt steeds dichter bij. Hen meende deze al te kunnen ruiken…..

Hoe dan ook, de kans op de eerste winstpartij komt al snel. Volgende week namelijk komen de peelpoezen naar Kessel….. Zouden die dan het eerste slachtoffer van de kesselse dadendrang worden?