Na een korte voorbereiding na de kerstvakantie, speelde VC Kessel D1 afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd van 2020 tegen VC Velden D2. Een wedstrijd die voor beide teams belangrijk was om te winnen. In de eerste set wist Velden vrij snel een ferme voorsprong op te bouwen. Met name door veel eigen fouten aan Kesselse kant (12-25).

De tweede set ging daarentegen gelijk op. Lange rally’s werden gespeeld. Echter wist Kessel aan het langste eind te trekken (21-25).

Helaas wisten de Kesselse dames de focus van de tweede set niet vast te houden gedurende de derde set. Slecht volleybal werd gespeeld en Kessel wist met geen mogelijkheid punten te scoren (25-13). Zoals de trainer/coach van Velden na afloop van de wedstrijd aangaf in een anekdote: we hadden jullie bijna in wurgpositie. Maar net op het allerlaatste moment, lieten we los en gaven we jullie weer de mogelijkheid tot ademen.

En zo was het ook, want de vierde set was gelukkig de ommekeer aan Kesselse kant. De passe werd goed verzorgd en de ballen werden aan het net gecontroleerd en hard afgemaakt (15-25).

Zodoende begonnen de dames gemotiveerd aan de vijfde set om de 3 punten binnen te slepen. En met resultaat: Kessel zette het goede spel van de vierde set voort en gaf Velden geen schijn van kans om te scoren (8-15). Een wisselende wedstrijd maar wel 3 hele belangrijke punten voor VC Kessel D1. Volgende week zullen de dames de strijd aangaan om 18:00 tegen SOMAS/Activia D3 in eigen huis. Alle support is welkom.