Zoals de kop al vermeldt moest HR1 gisteren met een bijeengeraapt zooitje op pad om tegen het team van Set-Up uit Meerlo te spelen. Nou is dit bijeengeraapte zooitje op zich niet zo verwonderlijk, sterker nog, dit is meestal het geval op de zondagmorgen. Vandaag was het echter zo erg dat we met slechts 7 man richting sporthal gingen. Inclusief libero betekent dat dus geen wisselmogelijkheden en dus minimaal 4 sets achter elkaar volle bak draan!!

Dat was het probleem, dat zijn we niet gewend……

Maar goed, eenmaal aangekomen in Meerlo en bezig met de eerste opwarmende bewegingen bleek dat Graat toch wel erg veel spierpijn had van zijn twee tenniswedstrijden de dag ervoor. Daarbij had ook Pieter niet al te best geslapen omdat er nachtvorst dreigde en dan moet je als echte appelspecialist je nest uit om dat spul te beregenen zodat de vorst niet alles kan vernielen voordat er überhaupt vrucht in de boom zit.

Jaja mensen, jullie verwachten allemaal details uit een volleybalwedstrijd te krijgen, wordt je ondertussen even biologisch bijgeschoold. Wist u trouwens dat Bekker een hele grote natuurliefhebber is? Vogeltjes spotten, uiterwaarden bestuderen, ronddwalen in de Weerbeemden…..

Ja, Harrie doet er echt alles aan om niet thuis achter de geraniums te zitten getuige ook bijgevoegde foto.

Harrie dacht namelijk dat de wedstrijdinstelling zonder hem niet in orde zou zijn en dat hij onmisbaar is. Gewapend met megafoon kregen we dit keer dus ook nog eens totaal oninteressante informatie vanaf de tribune en zodoende kon Harrie toch nog zijn, totaal nutteloze, stempel op de wedstrijd drukken. Dit overigens tot ongenoegen van onze tegenstander die allemaal met het verkeerde been uit bed waren gestapt deze morgen, inclusief scheidsrechter.

Zoals geschreven kregen we dus zowel vanaf de tribune informatie, daarnaast gingen de goedbedoelde trek- en duwwerkzaamheden van de heer Timmermans natuurlijk ook gewoon door…..

Meldingen van twee kanten dus, daar moesten de meesten van ons weer even aan wennen en dus ging de eerste set prompt met 25-16 verloren, kansloos eigenlijk gezien het grote verschil. Dat moest en zou beter kunnen aldus Pup. Gelukkig waren we het met hem eens en ook op de tribune had Jac het voor elkaar gekregen om de megafoon van Harrie af te pakken. Langzaam maar zeker sloop er dus iets van rust en regelmaat in het team uit Kessel. Iedereen wist waar hij aan toe was, wat hem te doen stond en daarom kwamen we gewoon veel beter in de wedstrijd. Dat merkte ook onze tegenstander want met veel kunst en vliegwerk konden zij het net bewerkstelligen dat er geen puntverlies werd gelden tegen de nummer één na laatst….

Met 25-21, 25-22 en 26-24 wist Set-Up de wedstrijd naar zicht toe te trekken, maar de mannen uit Kessel waren uiteindelijk zeer tevreden met de verrichte prestatie en konden zodoende met opgeheven hoofd huiswaarts. Even en lekker bakje koffie drinken bij Henk in de kantine en daarna lekker naar huis om daar de toch wel erg vermoeide spieren rust te kunnen geven.

Er rest ons nog één wedstrijd deze competitie, op 28 april spelen we tegen kampioen Vokon. Wellicht dat we die nog kunnen verrassen door een setje van hun af te snoepen…..

Komt allen, ook dan zal de koffie goed smaken!!