Afgelopen vrijdag speelde de HR hun laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen de aanstaande kampioen nog wel. Vokon genoemd en dus een geduchte tegenstander met veel lengte en slagkracht.

In de heenwedstrijd waren we al volledig weggeserveerd door dit team en dus waren de vooruitzichten vooraf niet erg gunstig…..

Met maar liefst 9 fitte spelers , Harrie, Jos en Ton Sieben waren helaas verhinderd, werd de vrijdagavondpartij aangevangen. Kessel had zo haar eigen gedachten bij het aanstaande kampioenschap, de benodigde 5 punten die Vokon in de strijd met Set-Up goed kon gebruiken zouden dan volgens ons maar ergens anders vandaan moeten komen, maar niet uit Kessel. Dat was onze eer te na en dus toog Kessel vanaf punt 1 ten aanval met goed spel.

De passing was deze eerste set prima op orde en daarom kon Kessel goed partij geven aan Koningslust. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waar Kessel de eerste set met 25-21 over de streep trok.

Een goed begin dus en een flinke domper voor Vokon, want die zagen het al gebeuren dat hier het kampioenschap niet dichter bij kwam.

In set twee en drie was het echter Vokon wat de klok sloeg. Bij Kessel ontstond mede door de vele wisselingen een chaotische fase waarin daadwerkelijk niets lukte en frustratie de overhand kreeg, ook bij schrijver dezes. (Dat moest ik erbij vermelden van Graat…)

Met maar liefst 25-12 en 25-7 kreeg het Kesselse vertrouwen een flinke deuk en dat van Vokon juist een enorme boost!

Echter, de vierde set moest nog gespeeld worden en totdat het laatste punt gespeeld is is er nog niets beslist. Allemaal cliché’s, maar o zo waar.

Kessel hield zich vast aan deze gedachte en gooide er nog maar eens een schepje enthousiasme bovenop om daarmee te trachten een tweede setwinst te bewerkstelligen.

Lang ging het deze set weer gelijk op en langzaam maar zeker kreeg Kessel de overhand. Dit werd ook door Vokon opgemerkt en middels een wissel en twee time-outs dacht men dit om te draaien, maar Kessel was deze set onverstoorbaar. De passing liep weer goed, er werd vooral door goed serveren druk gezet en dat leverde de nodige problemen op bij onze tegenstander. Daar werd de sfeer langzaamaan ook wat minder vrolijk en zodoende kon Kessel met zijn laatste krachten het toch voor elkaar krijgen om een tweede setwinst binnen te slepen. 25-20 en dus werd het een allesbeslissende 5e set.

Vokon zag dus het kampioenschap voorlopig naar de koelkast verdwijnen en men zal het dus in een rechtstreeks duel met Set-Up moeten uitvechten wie er dit jaar kampioen van Poule B zal worden.

De vijfde set echter moest nog even gespeeld worden, was voor Vokon een must om te winnen, voor Kessel meer een pleister op de wonde.
Met 13-15 trok Vokon aan het langste eind en won dus terecht de wedstrijd. Kessel echter kan met opgeheven hoofd naar de C-Poule. Helaas is het ons dit jaar niet gelukt om op eigen kracht handhaving te bewerkstelligen.

Dat we langzaamaan oudere mannen beginnen te worden waarin alles net effe wat langer duurt, dat er her en der blijvende pijntjes komen EN dat we sinds afgelopen week met twee in plaats van één  OPA’S  spelen zijn toch aanwijzingen dat we er niet jonger op worden.

Voordeel van al deze ouder wordende mannen is wel dat er aan de bar altijd iets te vielen door de vele verjaardagen in Maart en April!! Samen met het opa worden van Hen werd dit dus ook uitbundig gevierd en was de degradatie eigenlijk snel vergeten.

Wij gaan nu een lekker lange vakantietijd tegemoet en hopen dat we volgend seizoen weer fris en fruitig aan de start zullen verschijnen. We wensen iedereen dan ook een gezonde zomertijd toe en zien jullie graag weer in september!!