2018, nieuw jaar, nieuwe kansen!! Allereerst natuurlijk voor iedereen het allerbeste voor dit nieuwe jaar gewenst, zowel op persoonlijk als ook op sportief gebied.

Voor de heren recreanten betekende deze 7e januari alweer de eerste competitiewedstrijd in en tegen Melderslo. Althans, voor de meesten van ons. Zij die nog niet geblesseerd waren of weer hersteld waren van een blessure mochten vandaag hun opwachting maken. Dat waren er 9, dus waren er ook een aantal met lichamelijke ongemakken zullen we maar zeggen. Pup, Graat, Arno, Ton vd Beuken en Roel hadden problemen of waren nog niet compleet hersteld, toch gingen we keurig op tijd vanuit Kessel richting de Melderse. Pieter, Hen voor het eerst sinds weken weer van de partij, Lorenz, Jos, Harrie, Arno met zere strot, Ton van de Beuken ondanks wat rugprobleempjes, Ton Sieben met een jetlag vanwege zijn trip naar Beieren en schrijver deze met ook nog de nodige rugklachtjes. Lekker stel dus, de manke en de blinde, maar ach… alles kump good.

Onze tegenstander speelde vorig jaar nog een verdienstelijk potje mee in de A-poule, grote mannen met veel ervaring, gewoon een heel erg degelijk stel kerels die hun zondagmorgen zinvol besteden. Moeilijke opdracht dus voor Kessel om hier als winnaar te vertrekken, dat was bij voorbaat al wel duidelijk.

Aangezien er een aantal van ons al voor de derde keer in drie dagen op het veld stond was wel te merken dat de spieren zo hier en daar wat langer opgewarmd moesten worden, maar om effe na 10-en startten we dus de wedstrijd.

Met veel energie en concentratie kon Kessel een deel van de set gelijke tred houden met de tegenstander, maar al naar gelang de set vorderde nam ook de tegenstand toe. Dit resulteerde in een duidelijke 25-13 voor Melderslo.

Set twee verliep eigenlijk hetzelfde, maar Kessel kon nu wat vaker profiteren van de fouten van de tegenstander. Ook kreeg Melderslo wat meer moeite met onze servicedruk en kreeg men zelf de service een keer of vijf niet over het net heen. Dit natuurlijk in het voordeel van ons. Echter net niet genoeg. Op 24-20 kreeg Harrie het nog voor elkaar om met een aantal gevaarlijke en risicovolle services de stand naar 24-23 tillen, maar het beslissende punt werd toch door Melderslo gemaakt, 25-23 en dus een 2-0 achterstand in sets.

Het is hier al vaker geschreven, de derde set is meestal voor Kessel. Dan  komen er onbekende krachten naar boven bij de meesten van ons, maar helaas. Vandaag even niet. Set drie werd een kopie van set 1. Gelijkopgaand tot 10-10 en daarna liep Melderslo gemakkelijk uit naar 25-13. Niet omdat Kessel zoveel fouten maakte, integendeel, Kessel speelde eigenlijk best goed, maar deze tegenstander was gewoon een tandje beter.

Afijn een 3-0 achterstand dus en nog één kans op een punt. Dat punt moesten we dus in set 4 pakken, meer mogelijkheden waren er niet.

Ondanks verwoede pogingen om de Melderslosen op achterstand te krijgen en te houden werd het vandaag een 4-0 verliespartij. Met 25-17 werd de vierde set ook een prooi voor de, overigens zeer sportieve, tegenstander.

Een slechte start van 2018 dus, vooraf al een beetje ingecalculeerd. Deels door de afwezigen, deels door blessures. Echter, met opgeheven hoofd konden we richting kantine, we waren niet weggespeeld en hadden ondanks alle mankementen best lekker gespeeld. En nu, nu kwam het beste van vandaag, zelfgemaakte cake van Henk!!

Een goed slot dus van een druk weekend, nu op naar de 21e waar Brovoc in Broekhuizen wacht. Daar moeten we nog iets rechtzetten…..