Het eerste damesteam van VC Kessel staat ook in het seizoen 2020/2021 onder leiding van trainer/coach Nico Maessen uit Heythuysen. Na maar liefst 8 succesvolle en plezierige seizoenen zal de 53-jarige Nico Maessen het talentvolle Kesselse team volgend seizoen voor maar liefst het 9e seizoen in successie gaan trainen en coachen; een unieke samenwerking kan dit wel genoemd worden.

Bij de komst naar Kessel speelden de Kesselse dames in de tweede klasse. Inmiddels is het team na diverse kampioenschappen en het tweemaal winnen van de regiobeker categorie B opgeklommen naar de hoogste regionale klasse, de 3e divisie en spreekt ook daar een aardig woordje mee. Bij het voortijdig beëindigen van de competitie 2019/2020 stond het team na een iets meer wisselvallig seizoen op een keurige positie in de middenmoot en bereikte het de halve finales van de regiobeker categorie A; een prima prestatie en een mooi succes voor de Kesselse dames en de eigen jeugdopleiding van de Kesselse vereniging.

Als beloning mogen de dames het komend seizoen ook uitkomen in de nationale beker; iets dat VC Kessel nog nooit eerder beleefde in de bijna 50-jarige historie van de vereniging.

Nico Maessen over zijn verlengde verblijf bij VC Kessel: “VC Kessel is een vereniging die perfect bij mij past. Ik heb het in Kessel met deze geweldige groep meiden uitstekend naar mijn zin. Het is een genot om met deze talentvolle en fanatieke groep te kunnen werken en deze als ook de opkomende jeugd mee te ondersteunen om zich verder te ontwikkelen. En wie weet wat er met dit eerste damesteams nog allemaal mogelijk is. Dit seizoen dat we helaas niet af konden maken in de 3e divisie was iets meer wisselvallig, maar dat hoort bij het groeiproces. Daarom blijf ik ook volgend seizoen graag bij VC Kessel en zijn we snel tot overeenstemming gekomen.

Ook VC Kessel is verheugd dat het tot overeenstemming is gekomen over een langer verblijf in Kessel van de zeer succesvolle trainer/coach. Zo kan volgend seizoen verder gebouwd worden en genoten worden van wat de afgelopen seizoenen is opgebouwd.