Na op vrijdagavond een pittige training te hebben gehad (in ieder geval pittig toegesproken door coach Nico) gingen we vandaag op pad richting Veldhoven, Nuvoc dames 1 stond ons daar op te wachten. Auto Kessel stond al wortel te schieten, dus toen auto HH arriveerde met de shirtjestas konden we omkleden. Kleine volle kleedkamers, maar geen mannen in de buurt, dus dan maar in de mannen-kleedkamer. Het was knap koud in de kleedkamers, helaas ook in de hal, dus we wisten dat het belangrijk was om een goede warming up te doen. Met inslaan werden mooie balletjes geslagen, dus we leken er klaar voor. Toch misschien wat zenuwen, want de eerste set keken we snel tegen een achterstand aan, mede door een goede servicedruk van de tegenstander en werd de eerste set verloren met 25-16. Ook de 2e set begon met een achterstand maar langzaamaan begon het beter te draaien en werd zelfs aan Kesselse kant een kleine voorsprong opgebouwd. We lieten de Veldhovense dames wel weer bijkomen en toen roken ze setwinst en maakten het ons weer aardig moeilijk, met 27-25 ging de set ook naar Nuvoc. Nu werd het zaak om secuurder te gaan spelen met focus en vechtlust als we nog puntjes mee terug wilden nemen naar Kessel. En zo gezegd zo gedaan; de 3e set liep opeens alles beter, pass ging beter, moeilijkere service en aan het net werd gescoord en geblokkkeerd. Daarom was de17-25 setwinst ook verdiend. In de 4e set draaide het ook goed, maar had Nuvoc een beter antwoord en werd aan beide kanten gevochten voor elk punt. Wij trokken aan het langste eind, met 25-27 ging de 4e set naar ons en gingen we ons klaarmaken voor de 5e set. 2 puntjes uit deze wedstrijd was te weinig voor de groei in het spel van vandaag, dus we waren gebrand om ook die 5e set te winnen. Nuvoc natuurlijk ook dus het ging aardig gelijk op. Servicefouten aan beide kanten voerden de spanning nog een beetje op, maar een uitgeslagen bal van Nuvoc zorgde voor 15-17 winst voor Kessel en 3 punten in de tas mee naar Kessel. Bedankt aan onze trouwe supporters die met samengeknepen billen op de tribune hebben gezeten en enorm mee hebben geleefd!

Ook coach Nico was tevreden over de veerkracht, vechtlust en focus en dit nemen we mee naar volgende week, dan komt Vocala dames 1 om 16u op bezoek in Sporthal Achter de Haof in Kessel. Tot dan!!