Afgelopen zaterdag speelde VC Kessel D1 in eigen huis tegen Nuvoc D1. Een directe concurrent gebaseerd op ranglijst positie. Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn, bleek ook tijdens deze wedstrijd.

Kessel pakte in set 1 direct de voorsprong, maar wist deze door de enorme service druk van Nuvoc niet lang vol te houden. Hierdoor liep Kessel achter de feiten aan en wist de achterstand niet meer in te halen (20-25).

De tweede set daarentegen waren de Kesselse dames goed op dreef. Harde knallers, maar ook tactische ballen werden gescoord, en er werd goed verdedigd. Kessel wist een buffer van minimaal 3 punten gedurende de hele set te bewerkstelligen en won met 25-17.

Echter kon VC Kessel dit goede spel niet voortzetten in set 3 en kreeg net als in set 1 geen grip op de service van Nuvoc (19-25).

Toch wist Kessel met volle moed de vierde set in te gaan, wat resulteerde in een echte thriller van een set. Er werd aan beide kanten gevochten als leeuwinnen. De ene na de andere onmogelijke bal werd verdedigd en mooie punten werden gescoord. Toch trok Kessel uiteindelijk aan het langste eind (30-28).

Met de zelfde vechtlust wisten de dames van VC Kessel ook nog set nummero 5 binnen te slepen (15-12). 3 zwaar bevochte maar o zo belangrijke punten bleven in eigen huis!! Volgende week speelt dames 1 zeer laat in de avond uit tegen Tecona-ADC D1.