Op de vroege 1e december, ja u leest het goed, geschiedde het achtste wereldwonder!!

De heren recreanten waren compleet, voor de eerste keer in meer dan een jaar stonden er rond negen uur 12 spelers klaar in hun tenue, hun NIEUWE tenue.

Na veel geschuif met data, tijden en afspraken was het dan toch gelukt. 12 mannen in een gloedjenieuw outfit, nog wat onwennig aanvoelend door de delicate stof. Moest het shirt nu in of over de broek? Hadden we allemaal wel de juiste maatvoering en schnitt? Vragen waar Fred van Leer en consorten jaloers op zouden zijn…

Afijn, we waren dus compleet, dat wilde echter niet zeggen dat we ook in het veld compleet konden aantreden. Direct na de laatste fotoklik konden Pieter, Ton Sieben, Pup, Lorenz en Dennus zich weer in de hun normale kloffie hijsen want voor hen was het onmogelijk om te spelen wegens diverse blessures. Bleven er dus 7 over, net genoeg om het koploper Set-Up lastig te maken.

Zoals uit de foto’s blijkt had Graad speciaal voor de gelegenheid weer nieuwe, bijpassende schoenen aangeschaft, Lichtblauw past niet bij zwart, rood en wit, dus werden er tijdens de Black Friday dagen prachtige zwarte (en natuurlijk goedkope ) patta’s aan de poezelige kantoorvoetjes aangemeten…. Over een hoog Fred van Leer gehalte gesproken…..

Hoe dan ook, het leek wel of de mannen uit Meerlo overweldigd waren door zoveel moois van Kesselse kant. Of was het de schrik die ze om het hart sloeg bij het zien van zoveel saamhorigheid?

We zullen het nooit weten, maar Kessel overrompelde de tegenstander in de eerste set volledig. Al snel ontstond er een voorsprong van 5, 6 punten en bij de tweede time-out van Meerlo stond het 20-14 in Kessel voordeel. De Kesselse mannen begonnen nu echt te geloven in een stunt van jewelste. Zouden we dan zowaar een punt van de koploper afsnoepen? De koploper die altijd bloedserieus en fanatiek een wedstrijd speelt? Daar waar tijdens de sets niet geouwehoerd wordt en louter aan afmaken gedacht wordt?

Het antwoord was: ja!! Met man en macht slaagde Kessel erin om de voorsprong in takt te houden want uiteindelijk stopte de teller bij 25-23. Meerlo was goed teruggekomen, maar helaas net te laat gestart met de inhaalrace. Althans, dat vond men bij Set-Up. Kessel daarentegen had zojuist een wereldprestatie geleverd, geheel te danken aan inzet en samenwerking.

Goed, 1-0 dus voor die uit Kessel, de dag kon al niet meer kapot. Één punt pakken was al meer dan gehoopt, de talrijke supporters klapten hun handen stuk en…… er was nog geen onvertogen woord gevallen!!

Wat kon ons nog gebeuren.

Met deze mindset gingen we dan ook de tweede set in; alle punten die we maken zijn meegenomen, gewoon lekker ballen en dan kijken we wel.

Zo gezegd, zo gedaan. Met een 1-3 verliespartij tot gevolg. Set-Up was wakker geschrokken, had de strategie aangepast en enkele ouderwetse duitse ingrepen toegepast in hun systeem. Met als gevolg dat er met ijzeren hand en discipline punt na punt na punt binnen werd geslagen.

Setstanden 11-25, 19-25 en 13-25 in het voordeel van Meerlo ten gevolg. Zoals verwacht kansloos, maar met het grote verschil dat de setwinst een feit was!!

De koffie zou daarna beter dan ooit smaken, genoegzaam werd er rond gekeken in een grote kring. Dit zijn de mooie dagen, hiervoor kom je je nest uit, daar kan niks tegenop op de zondagmorgen.

De Kesselse mannen zijn voor dit jaar bijna klaar. Over twee weken gaan ze nog naar het gezellige gymzaaltje van Neerkant om daar wederom voor één of meer puntjes te gaan. Daarna volgt het kerstreces en maken we ons op voor een eindspurt richting handhaving..