Afgelopen zaterdag stonden de dames van VC Kessel tegenover VC Volt dames 1. Deze ploeg was tot vorige week koploper, maar na een fikse nederlaag moesten ze deze plaats inruilen voor plek 4 en hadden dus iets goed te maken.
VC Kessel daarentegen had niets te verliezen. Na een goede voorbespreking, geopend door Charlotte, waarin de woorden: lef, schijt hebben en bluffen werden gecombineerd met communicatie en een positieve houding naar voren kwamen, gingen de dames vol goede moed het veld in. Met wat gesanik over gladde plekken in de vloer lieten ze meteen merken dat ze aanwezig waren, wat voor enig oponthoud zorgde. Toen de gladde plekken in de vloer verholpen waren en het eerste fluitsignaal klonk, vergaten de dames deze aanwezigheid  vast te houden, wat direct resulteerde in een achterstand en een vroege time-out van coach Nico om de boel even wakker te schudden. Langzaam maar zeker werd de achterstand goed gemaakt en kropen we punt voor punt dichterbij om uiteindelijk op 18-17 de eerste voorsprong te pakken. Alsof het voor staan staan spannend was werd deze voorsprong vrijwel direct weer in geleverd en ging de set met 25-20 naar Volt.
Met het idee dat hier zeker iets te halen viel, werd de tweede set sterker gestart. Verdedigend werd het steeds sterker en ook de servicedruk werd opgevoerd. Bijna hadden de dames VC Volt op de knieën en leken ze af te stormen op set winst met een voorsprong van 18-8, maar bijna is niet helemaal. VC Volt kroop dichterbij en de overtuiging van het begin van de set verdween. via 21-15 kwam volt op 22-22 op gelijke hoogte om zo direct door te stormen naar 25-23. Hoe dit afgegeven kon worden snapte niemand, maar er waren nog minimaal 2 sets te spelen!

Kopjes omhoog en de derde set in, waar het gelijk op ging. Sterk spel van beide kanten zorgden voor lange rally’s. Jammer maar helaas kwamen ook in deze set de Kesselse dames net te kort: 25-22.

Nog een set te gaan om dat heel erg verdiende puntje binnen te slepen. Helaas werd er al gauw tegen een achterstand aangekeken door een sterke service serie van VC Volt. Deze achterstand wisten de dames niet recht te trekken en zo ging de laatste set ook naar volt met 25-19.

Blijkbaar waren alle cadeautjes de avond van te voren al gegeven, want na een 4-0 nederlaag stonden de dames mer lege handen. Heel erg zuur gezien het verloop van de wedstrijd, maar ondanks dat veel positieve dingen gezien die meegenomen kunnen worden naar volgende week: dan staat VCE/PSV in Kessel voor de deur, geen onbekende voor de dames. De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft kan live worden bijgewoond: 18:00 in sporthal achter de hoaf. Alle support is welkom!!!