Kijk, dat staat!!

Leef minse, we kunnen er lang en breed over praten, maar ondanks alle corona-perikelen was vandaag de eerste wedstrijd in het seizoen 2020-2021.

Met mondkapjes, desinfectiemiddel, speciaal gereinigde ballen en helaas…. zonder publieke belangstelling ging de competitie dan van start.

Van het team van afgelopen seizoen bleef vandaag maar weinig over. Dennus is genoodzaakt om te stoppen, evenals Pieter. Daarnaast zit Ton Sieben nog altijd in de lappenmand en waren vandaag Jos en Lorenz om diverse redenen niet aanwezig. Gelukkig draagt Pieter nog wél zijn steentje bij door als scheidsrechter te fungeren, hetgeen hij vandaag met verve deed.

Wie was er dan wél zou je je afvragen:  Pup (met schouderblessure), Harrie (al jaren niet fit), Hen lichte trainingsachterstand want viert liever trouwfeest), Graad (rugpijn) Ton vd Beucken (moe van het hardlopen), Arno (zware trainingsachterstand) en nog iemand (rugpijn).

Topfit stel dus!!

Afijn, voor het eerst in de C-Poule, noodgedwongen omdat de deelnemers aan onze competitie ook niet meer voor het oprapen liggen. Een dubbele competitie, met slechts 5 teams, het is even niet anders.

Daarom vandaag tegen een voor ons onbekend stel; Die uit Hout-Blerick, VC Meuleveld genaamd. Feiten? Bijna kampioen van de 3e klasse.

Er was van onderschatting geen sprake dit keer, Kessel is on a mission. Namelijk de kampioensmissie.

Zoals elk seizoen gaan we ervan uit dat we meedoen om de prijzen en dat is dit jaar niet anders. Met zo’n uitgebalanceerde selectie kan het niet anders dan dat je voor de eerst plek gaat.

Zo gedacht zo gedaan.

Kessel begon de eerste set met veel servicedruk hetgeen onoverkomelijke problemen opleverde voor onze tegenstander. Langzaam maar zeker werd het gat groter en groter, hetgeen resulteerde in een keurige 25-19 eindstand.

Geen vuiltje aan de lucht dus, Kessel stond geconcentreerd te ballen en Meuleveld had gewoonweg geen antwoord.

Set 2, van hetzelfde laken een pak, Kessel speelde geen vlekkeloos volleybal, maar de tegenstander kon gewoon niet profiteren van onze onvolkomenheden; Resultaat 25-13 en nog amper een half uur gespeeld.

Set 3 was echter weer zo’n set waar de bekende Kesselse vormdip naar boven kwam. Vanaf het eerste punt liep het niet meer en werd er tegen een achterstand aangekeken.  Met twee time-outs werd nog geprobeerd het tij te keren, maar helaas, bij een 17-25 eindstand floot Pieter voor een 2-1 tussenstand.

Tijdens de break werd er door de Blericksen reeds zachtjes over een vijfde set gepraat…. Daar hadden die uit Kessel echter helemaal geen trek in. Geen kantine, geen koffie, dan ook geen vijfde set.

Direct werd duidelijk wat er de vierde set ging gebeuren; Kessel dicteerde en via een 10-2 tussenstand werd al vlot 20-10 op het scorebord gezet.

Uiteindelijk ging de set met 25-13 weer naar Kessel toe en zo konden we de eerste 4 punten van dit jaar op ons conto bijschrijven.

Kessel dus on a mission; De misse hoeft nog steeds niet de koelkast in….

Tot snel, blijf in de tussentijd gewoon gezond!!

Op 18 oktober spelen we in Belfeld tegen oude bekende Holyoke. Dan gaat onze missie weer verder.