Wedstrijdverslagen

VERSLAGEN DAMES 1   |   Verslagen Dames 2

22-04-2017

Deze zaterdag stonden de Jokers op de planning. Het bleek een spannende wedstrijd te worden, want het ging om de 3e plek van de ranglijst. De wedstrijd werd om 19:00 gespeeld in Maastricht. De eerste set verliep gelijk op. Er was een wisselende sfeer. Telkens als de Jokers het voortouw namen, kwam er een switch en kwam Kessel aan de voorsprong. Kessel moest nog flink worden wakker geschud, want met een paar netfouten, passfouten en persoonlijke fouten werd de eerste set verloren met 25-21.

De tweede set verliep ongeveer hetzelfde. Kessel kwam niet echt ten aanval en scoorde daarom vrij weinig. De set werd nipt verloren door Kessel. Dit resulteerde een setstand van 25-23. Nou op naar de 2-3 dan maar.

We moesten er hard voor vechten om nog 3 sets te kunnen pakken. De derde set verliep beter, aan beide kanten. Het spel ging gelijk op, maar deze keer mocht Kessel de set mee naar huis nemen want deze wordt nipt gewonnen met 25-27.

Er was dus nog een kans aanwezig. Dit mocht helaas niet baten, want VC Kessel verloor de 4e set met 25-15.

De laatste wedstrijd van het seizoen resulteerde een einduitslag van 3-1 voor de Jokers, dus een 4e plek op de ranglijst voor Kessel.

Uitslag:

Jokers VC  –  Dames 1    3 – 1  (25-21, 25-23, 25-27, 25-15)

08-04-2017

Zaterdag 8 april, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen alweer! De dames van VC Kessel namen het op tegen Vludoc dames 1. Deze ploeg zat de afgelopen weken in een zeer goede flow, en hadden zelfs de nummer 2 HHC enkele weken geleden met 3-1 verslagen. De Kesselse dames waren dus gewaarschuwd!

Beide teams gingen gretig van start, vanuit beide kanten werd er zeer sterk geserveerd. Aan Kesselse kant werd deze lastige serve opgevangen alsof het niets was, alle passjes werden uitstekend gebracht, waardoor de aanvallers hun ding konden doen. Bij de dames van Vludoc liep de pass minder goed, waardoor er serverend een grote voorsprong kon worden opgebouwd door Kessel. Met 25-16 ging de eerste set naar Kessel.
Ook in de 2e set werd dit uitstekende spel voortgezet. Met mooi spel werd deze set ook binnengesleept: 25-20. De derde set was vrijwel een kopie van de eerste 2. Met een aantal mooie aanvallende combinaties werd deze set wederom gewonnen met 25-20. Het spel van Kessel liep zo op rolletjes, dat er toch niets meer mis kon gaan?

Helaas kwam het welbekende laatste-set-dipje weer om de hoek kijken. Net als vorige week tegen Were-Di was het sterke spel uit de eerste 3 sets verdwenen, en lieten de Kesselse dames hun tegenstander uitlopen. Verdedigend werden de dames van Vludoc sterker, waardoor Kessel steeds lastiger aan scoren toe kwam. Hierdoor werd de laatste set helaas afgegeven met 25-18. Een mooie 3-1 overwinning voor Kessel!

Met deze 4 punten staan we nog steeds op een 3e plaats, welke we over 2 weken definitief kunnen maken. Dan spelen we in Maastricht tegen de nummer 4: Jokers D1. Wij hopen dan samen met jullie steun de 3e plaats veilig te stellen, en zo mooi het seizoen af te kunnen sluiten.
Hopelijk tot dan!

Uitslag:

Dames 1  –  Vludoc ’98    3 – 1  (25-16, 25-20, 25-20, 18-25)

01-04-2017

Na een dramatische wedstrijd gespeeld te hebben, maar een erg goed getrainde week, moesten de dames van Kessel tegen Were-di. Deze wedstrijd werd gespeeld in Gemert.

De eerste set verliep vloeiend. Er waren servicereeksen, de pass kwam goed en het werd direct aan het net afgemaakt. De set werd dan ook duk gewonnen in het Kesselse voordeel met 16-25. De tweede set begon wat stroever, maar VC Kessel kon gelukkig de voorsprong behouden. Dat resulteerde een setstand van 21-25. Er werden veel combinaties gelopen aan de Kesselse kant, en Nico was zeer tevreden over het spel.
Het ging VC Kessel weer makkelijk af in de derde set. Sterke servicereeksen werden vastgehouden, en zo hadden de Kesselse dames de derde set binnengesleept met 15-25. Er was dus een voorsprong van 0-3 voor VC Kessel, ze hadden dus al vier punten binnen.

De laatste set verliep juist tegenovergesteld. De servicepass kwam niet meer goed aan het net, en de aanval werd niet goed afgemaakt. Er werden ook veel persoonlijke fouten gemaakt. Helaas was VC Kessel te laat om de achterstand nog bij te spijkeren, en verliest Kessel de laatste set met 25-17. Een 1-3 winst voor Kessel, met zeer goed spel in de 1e drie sets.

Volgende week speelt VC Kessel thuis om 16:00 uur tegen Vludoc. Support is altijd welkom!

Uitslag:

Were-Di  –  Dames 1    1 – 3  (16-25, 21-25, 15-25, 25-17)

25-03-2017

Deze zaterdag speelde de dames van VC Kessel de derby tegen Tupos D1. Een ploeg die op de ranglijst laatste staat, maar dat is niet te zien aan hun spel. De eerste set begon Kessel erg zwak en dit resulteerde in een ferme achterstand. De inhaalslag kwam te laat en Kessel verloor de set met 23-25.

De tweede set ging gelijk op, maar deze keer trok Kessel aan het langste eind (27-25). Echter kon Kessel het goede spel niet vasthouden. Veel persoonlijke fouten en chaos. Gelukkig speelde deze set Tupos ook niet opper best, waardoor de Kesselse dames de set toch binnen sleepte met 25-23.

Met goede invalbeurten van dames 3 speelsters werd in de vierde set een gigantische voorsprong opgebouwd, waardoor Kessel de 4 punten in het thuisfront hield (25-17). De derde plaats hebben de dames hierdoor weer veroverd.

A.s. zaterdag staat Were-Di op het programma. Allen van harte welkom voor de nodige support!

Uitslag:

Dames 1  –  Tupos    3 – 1  (23-25, 27-25, 25-23, 25-17)

11-03-2017

Na een nederlaag tegen Hornerhof/HHC gingen de dames van VC Kessel weer het veld in. Zaterdag 11 maart op het programma: Stravoc dames 2. Een bekende tegenstander, dus het zou een spannende pot worden.

De eerste set begint hectisch aan de Kesselse kant. VC Kessel komt te laat op dreef dus dat betekende een achterstand in set 1. De eerste set werd dan ook gewonnen door Stravoc met 25-18. De tweede set werden de rollen omgedraaid. Met servicereeksen en servicedruk aan de Kesselse kant wist Kessel de voorsprong steeds te behouden. De set werd dan ook gemakkelijk binnengehaald door VC Kessel met een stand van 15-25.

De derde set begon met een paar foutjes aan de Kesselse kant, dus Stravoc pakte in deze set weer de voorsprong. Het verloop van de set ging gelijk op. Stravoc kwam weer een beetje terug in hun eigen spel, dat resulteerde meer tegenstand voor de dames uit Kessel. De set werd door Stravoc gewonnen met 25-18. De vierde set moest Kessel zien te winnen, wilde ze nog een overwinning tegemoetkomen. Dit gebeurde dan ook met goed spel, goede servicereeksen en weinig domme fouten. VC Kessel pakte de vierde set met 15-25.

Op naar de vijfde set, deze wilden allebei de ploegen zeker binnenslepen. Het begon stroef aan de kant van Stravoc, waardoor Kessel een voorsprong had. Dit veranderde al snel genoeg, want met de kantwisseling stond het 8-7 voor Stravoc. We waren aan elkaar gewaagd. Toen kwam er een servicereeks aan de Kesselse kant die het verschil maakte, een 12-15 winst voor Kessel. VC Kessel Dames 1 heeft de wedstrijd gewonnen met 2-3.

VC Kessel had nog een erg lief cadeautje ontvangen van VC Polaris. Doordat VC Kessel punten heeft gepakt tegen Hornerhof/HHC, hebben de dames van Kessel een flinke doos chocolade ontvangen, hartstikke bedankt Polaris!

Aankomende zaterdag is er geen wedstrijd. De eerst volgende vindt plaats op 25 maart om 16:00 uur in Kessel tegen Baarlo.

Uitslag:

Hyundai Peter Janssen Stravoc 2  –  Dames 1    2 – 3  (25-18, 15-25,25-18, 15-25, 12-15)