Ja ja, u leest het goed: Wéér een puntje voor de oude mannen binnen onze vereniging!!

Dat kun je natuurlijk opvatten zoals je maar wilt. Slechts één puntje in een matige pot volleybal is bijvoorbeeld zo’n opvatting.

Tóch nog een puntje gepakt in een leuke wedstrijd tegen een betere tegenstander is echter ook een manier om het te bekijken en deze manier was vandaag wel van toepassing.

De Kesselse mannenformatie speelde een prima wedstrijd met veel overgave en kon uiteindelijk tevreden aan de koffie, dit keer samen met de tegenstander uit Melderslo.

We zullen u de details besparen maar door wat uiteenlopende redenen was Kessel vandaag maar met 8 man en dus was het noodzaak om van scheidsrechter te wisselen om iedereen aan het spelen te krijgen. Gelukkig was Sanne van de Beucken bereid om het tellen voor haar rekening te nemen en werden de aanmoedigingen verricht door Jac, Petra (Mertens), Germi en Ingrid.

Niet dat dit heel veel baatte, maar het geeft toch altijd een fijn gevoel als je je gesteund weet door deze mensen….

In  de eerste set ging het tot 10-10 best gelijk op, maar door een hele goed servicereeks van die uit Melderslo en dito slechte passing van Kesselse kant werd het uiteindelijk toch een makkelijke setwinst voor onze gasten. 25-14 en dus een 1-0 achterstand

Set twee werd daarom wat anders aangevangen met twee nieuwe spelers en ietwat andere passers.

Het kon daarom zomaar gebeuren dat Kessel deze hele set een punt of vier a vijf voorsprong nam en de mannen uit Melderslo voor de onmogelijke opdracht stelde om dit verschil weg te poetsen. Kessel bleef goed en vooral geconcentreerd spelen waardoor er voor de tegenstander niets overbleef dan proberen een gaatje te vinden. Zo nu en dan lukte dit wel, maar Kessel pakte iedere keer keurig de draad weer op en zodoende werd de set met 25-21 binnen gehengeld.

Een onverwachte 1-1 tussenstand dus en daarom een goede opsteker voor de thuisploeg. Elk punt is tenslotte meegenomen in de strijd tegen degradatie!!

Daarin is Trivia onze grote concurrent, want zij staan laatste met 1 puntje minder dan ons, maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld. We moeten nog naar hun toe, dus daarom is het van belang om zo ver mogelijk afstand te nemen van de onderste plaats….

Het verdere verloop van de wedstrijd is eigenlijk kort samen te vatten. Kessel deed haar best en kwam best redelijk mee, maar door de verhoogde inzet en concentratie van de tegenstander werd het uiteindelijk toch 1-3 doordat de derde set met 25-19 verloren ging en ook in set vier Melderslo met 25-20 aan het langste eind trok.

Al met al een prima wedstrijd in een reeks van drie. Komende zondag is er namelijk weer een thuiswedstrijd. Dit keer is Set-Up de tegenstander. De week erna mogen we ook aan de bak, dan is Brovoc in Kessel te gast

Hopelijk komt er dan nog wat meer steun vanaf de zijkant. We kunnen alles gebruiken!!!!