Zaterdag 6 november 2021; een ‘historische’ derby in gemeente Peel en Maas. Blijkbaar was het nog nooit voorgekomen dat het 1e team van Panningen tegenover het 1e team van Kessel stond. Wetende dat VC Olympia dames 1 in de bovenste regionen staat mee te draaien en de dames van Kessel vooralsnog in de middenmoot en plekje hebben, was het aan Olympia om punten te pakken, maar aan Kessel om punten af te snoepen. Olympia mocht de wedstrijd openen met de eerste service, die meteen werd verzilverd. Hoewel het in het begin van de set aardig goed tegen elkaar op ging, trok Olympia tegen de 20 de riem aan en hiermee ook de set naar zich toe met 19-25.

In de 2e set was Kessel aan service, maar kon hiermee onvoldoende druk leggen en Olympia profiteerde hiervan waarbij er meteen een achterstand van 0-4 op het scorebord stond. Bij 4-9 sloeg Olympia hard toe, Kessel kreeg de bal niet op de vloer en dit werd afgestraft door 7 punten op rij voor Olympia. Deze voorsprong werd niet meer ingehaald en ook set 2 ging naar Olympia met 14-25.

Op naar set 3, deze set waren beide teams in het begin goed aan elkaar gewaagd, echter door te veel onnodige fouten aan Kesselse kant, nam Olympia de leiding over en vechtte zich te gemakkelijk naar setwinst bij 16-25.

Kessel was er op gebrand om niet met 0-4 de boot in te gaan en de dames pepten elkaar op. Op de eerste plaats ons herpakken als 1 team en samen ervoor vechten. Dit pakte goed uit, Kessel startte zelfs met een voorsprong en al sprokkelde Olympia steeds wat puntjes mee, het enthousiasme van Kessel zorgde voor enige onzekerheid aan de kant van Olympia. Hierdoor scoorde Kessel aan het eind van de 4e set zelfs 7 punten op rij en werd de 4e set met 25-18 binnengehengeld en nam Kessel hiermee toch 1 puntje in ontvangst.

Volgende week zaterdag reizen de Kesselse dames af naar Berlicum voor een potje tegen Hands Up dames 1, om 16u slaan we daar af en hopen we wat puntjes mee naar Kessel te mogen nemen.