Alle begin is moeilijk, denk daar maar eens over na zo aan het eind van 2022.

Wat was er dit jaar dat alles zo moeilijk maakte, wat was de reden daarvan?

Overwegingen voor onder de kerstboom..

Voor de Heren Recreanten was het dit jaar ook menig keer moeilijk. Door blessures, door dat ene virus, door afgelastingen, door de matige opkomst bij trainingen, door stoppers, door ziekte, door andere lichamelijke ongemakken, noem maar op.

En toch krijgen die oude mannen het telkens voor elkaar om een deugdelijk team op de been te brengen. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat…

Zo ook afgelopen zondag; Alle begin is moeilijk? Man, nog vóór het begin was het al moeilijk. Met blessures van Nico en Graat, met een half fitte Bekker, met figuren die ergens op een Kerstmarkt rondlopen.. Nog voor we begonnen waren we nog maar met 7 en da’s best krap.

Het was daarom ook even wennen aan de samenstelling, de afstemming in het veld en de coaching vanaf de zijkant. Daar stond, ondanks alle ellende Pup als vertrouwd commentator, maar wat moet je ermee?

Hoe dan ook, de eerste set waren we gewoon te laat wakker en moesten we de set aan Meuleveld laten. Die Bleriksen waren natuurlijk al lang blij met een puntje en lieten de rest van de wedstrijd eigenlijk niks meer zien.

Kessel schoof ook deze tegenstander makkelijk aan de kant, met 25-20, 25-14 en 25-9 was er geen vuiltje aan de lucht.

Of toch? Menig teamlid begint zich zo langzamerhand achter de oren te krabben, want de grote vraag komt steeds nadrukkelijker op ons af; Hoe nu verder in het volgende seizoen. Geen Ton Sieben, geen Ton vd Beuken, geen Pieter, geen Roel, Jos maar driekwart van de tijd, hoe gaat het met Pup en zijn heupen, knieën, en met die van Harrie?

Daarom. Mannen van Kessel, boomstammen of boomstammetjes, meld u. Strek die luie rug, kom met die dikke kont van de bank, gooi die fiets bij het oud ijzer, koop volleybalschoenen en meld je als de wiedeweerga aan. Bij Hen, Arno, Lorenz, de Phicoop, kan niet verrekken waar, MELD je aan bij het gezelligste team van het dorp!! Echt doen want de nood is hoog.

Namens dit gezelligste team wens ik u allen een heel gezellige kerst en daarna een sprankelend en gezond 2023. Vanaf het begin..