Tsjonge tsjonge, een beter tijdstip voor een thriller hadden we niet kunnen bedenken. Vanmorgen is het echt gebeurd, Kessel kroop meerdere malen door het oog van de naald en neemt uiteindelijk 3 punten mee naar Kessel.

De manier waarop dit alles tot stand is gekomen doet vermoeden dat het om een opgezet plan ging.

Kessel was namelijk in de eerste set tot 18-12 heer en meester tegen de mannen van Asterix uit Maasbree. Toch kregen we het voor elkaar om op de beslissende punten het hoofd te verliezen en nutteloze fouten te maken. Dit betekende in cijfers dat er uiteindelijk een 25-23 setstand genoteerd werd, in het voordeel van de thuisploeg welteverstaan,

Een 1-0 achterstand dus en daarom werk aan de winkel om dit te repareren. Met Frank Fusers als stand-in voor Graad Wolters op de midden zorgde dat wel voor de nodige slagkracht, echter had Bree daar met een driemansblok best vaak een goed antwoord op….

Door te blijven vechten, iets wat later ook nog van pas kwam, werd deze set vanuit een kleine achterstand toch omgebogen in eenzelfde eindstand als set 1, echter nu in ons voordeel, 23-25 en dus een 1-1 tussenstand.

Set 3 werd met dezelfde instelling als de voorgaande sets aangevangen, veel hoge ballen op de buitenaanvallers, maar die werden ook steeds meer en meer geblokkeerd en dus was Kessel na een goed begin toch een beetje radeloos wat nu te doen om de punten nog binnen te slaan. Een paar goede servicebeurten van Asterix deden ons vooral passend de das om. Fout op fout resulteerde in een 25-16 afstraffing en een 2-1 achterstand in sets tot gevolg.

Tijdens de setwissel werd er door alle belanghebbenden op gewezen dat we de komende set vooral onze eigen dingen moesten blijven doen. Te beginnen met het brengen van een goede pass die dan gevolgd werd door een fatsoenlijke set-up. Klinkt logisch, maar als het dat was dan waren we nu al kampioen geweest. Het hoofd wil wel, maar die verrekte botten werken niet altijd mee!

Langzaam maar zeker begon de frustratie wederom de overhand te nemen en dat is natuurlijk nooit een goed teken. We zagen de set door onze handen glippen. Asterix daarentegen rook een 3-1 overwinning en op 24-18 was daar het eerste matchpoint……

Was, was, was… Maar dat ging niet gebeuren. It aint over till the fat lady sings zeggen de Duitsers wel eens, maar dat was vanmorgen dus het geval. Met een geweldige servicereeks (en fouten van de tegenstander) bracht Jos ons punt voor punt dichterbij, zelfs zover dat die oet Bree twee time-outs nodig hadden om het ritme te breken.

Dit was echter tevergeefs, Kessel kwam tot 24-24 terug om daarna op 25-24 het zoveelste setpoint weg te werken en de set „gewoon“ met 25-27 binnen te harken!!

Die van Asterix hadden de koffie in gedachten al ingeschonken en toen moesten ze er nog een vijfde set aanplakken.

Daarin ging het grotendeels gelijk op tot 11-9 voor Kessel, waarna de breetse mannen nog een laatste stukje energie in de wedstrijd staken en bijna tot een beslissende 15-11 kwamen, maar Kessel kon dit op het laatste moment verhinderen, 14-11 en daarmee basta!!

Nu was het nog één keer Kessel dat kon aanzetten en met de tong op de schoenen werd ook deze set tot een 14-16 uitslag gebracht hetgeen betekende dat we niet 1 maar gewoon 3 punten mee naar Kessel namen!!!

Al met al een geweldig spectaculair scoreverloop dat niet zou misstaan in de beste thrillers!

Wellicht dat we dit over een twee weken weer gaan meemaken, dan spelen we tegen Meuleveld.

Voor diegenen die dit niet willen missen zijn er nog een paar kaarten beschikbaar, echter allen nog staanplaatsen, te reserveren bij onze vast supporter Jac van Soest.

Jac, bedankt voor de support vanmorgen en ook Frank voor het uithelpen.