Ovoco Dames 1 – VC Kessel Dames 2

Na weken geen wedstrijd, vandaag geen coach of toeschouwers zijn we back on fire. De winst tegen Peelpush DS4 zat nog vers in ons geheugen, maar ook deze tegenstander mochten we niet onderschatten.

Tijdens het warmspelen zagen we al dat de jonge dames uit Oss flink wat aanvalskracht hadden. We lieten ons hier niet door afschrikken en begonnen fris en fruitig aan de wedstrijd. De kater van Yvonne was vervlogen. Leonie aka Lei leep gister neet duk genog nao de tap toe, dus topfit. We begonnen rustig aan de 1e set en het ging gelijk op. Echter vanwege wat slordigheidsfoutjes keken we toch tegen een 17-15 achterstand aan. Tijd om deepe Eef er in te brengen, maar deze begon pas bij 24-20 op stoom te lopen. Gelukkig net op tijd want ze hengelde de set binnen voor ons (25-27).

We waren gewaarschuwd voor de 2e set. Deze set liep dan ook een stuk beter. Er werd tactisch gespeeld, Vera had lekkere ballen (helaas geen 10 uit 10 zoals gisteren) en de vertragingstijd van Marieke werd teruggedrongen van 3 min naar 0,1sec. Dat ook Ayla deze week een jaar ouder is geworden, viel niet terug te zien. Binnen de kortste keren stond er 15-25 op het scorebord.

Nog een setje en Kessel zou verder bekeren, maar de koppies zaten al bij de vlaai en de Mac. Er werd niet meer gekeken naar de gaten en iedereen probeerde alle ballen te pakken, behalve die ze moesten hebben. De set ging gelijk op en Kessel kreeg het blok maar niet gesloten, ondanks langzaam spel van Ovoco. Met peper in de vot en lincy’s spontane linkshandige aanvallen ging de laatste set ook naar Kessel: 23-25.

We bedanken Henk, de lollige vent, voor ’t fluiten!

Al met al gaan de dames (dan wel mét Maud en Carol) 10 december weer vlammen in de volgende bekerwedstrijd te Kessel!