Dames 1 kampioen en promoveert naar de 3e divisie onder leiding van trainer Nico Maessen

Home/Dames 1/Dames 1 kampioen en promoveert naar de 3e divisie onder leiding van trainer Nico Maessen

Dames 1 kampioen en promoveert naar de 3e divisie onder leiding van trainer Nico Maessen

Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Kessel de kampioenswedstrijd op het programma. Concurrent Limac wist de afgelopen wedstrijden met 3-1 en 4-0 te winnen, waardoor voor het Kesselse kampioenschap de volle vijf punten gehaald moesten worden. Super spannend dus! Kessel speelde de wedstrijd tegen degradant Stravoc en begon direct sterk. De eerste punten werden gescoord en het enthousiasme zat er meteen goed in. Ook het publiek klapte en schreeuwde uit volle borst mee. Er werd ontzettend goed gevolleybald en in deze set was Kessel duidelijk de sterkste. De set werd gewonnen met 25-18.

Het eerste puntje was binnen en dit gaf veel vertrouwen voor de volgende sets! De tweede set werd het wel een stuk spannender. Stravoc wist met 18-15 voor te komen, wat ieders hart in de zaal harder liet kloppen. Zou het nu mis gaan? Gelukkig kwamen de Kesselse dames weer bij en wisten ze gelijk te komen op 20-20. Marloes Wolters, die super stond te spelen, kwam aan service. Ze wist haar hoofd koel te houden en serveerde fantastisch. Zo goed dat ze de set wist uit te serveren! De set ging met 25-20 naar Kessel. Nog twee sets te gaan!

In de derde set waren de Kesselse dames vastberaden om het niet opnieuw zo spannend te maken. Stravoc was het spel even helemaal kwijt en wist geen tegenstand te bieden. Het publiek, de dames en coach Nico Maessen konden in deze set heel even opgelucht ademen. De derde set werd binnen gesleept met 25-10. Het kampioenschap was nu al ontzettend dichtbij, nog maar een setje te gaan.

Stravoc had zich opeens helemaal herpakt. Ze speelden erg goed en vochten voor ieder punt. Dit zorgde voor een zenuwslopende set. Het publiek hielp door keihard aan te moedigen, wat een support! Gelukkig wisten de Kesselse dames de spanning redelijk onder controle te houden en de ballen werden op de grond geknald. Stravoc was goed aan het verdedigen en haalde alles van de grond. Kessel wist nét een tandje meer te geven en uiteindelijk de laatste set ook nog te winnen (25-23). Wát een spannende wedstrijd en wát een ontlading bij de dames en Nico. Het kampioenschap is binnen en de Derde Divisie is een feit! ‘S avonds is dit natuurlijk goed gevierd met voldoende drankjes en dansjes. Top avond en top team!! Alle supporters ontzettend bedankt, jullie waren super!

Zie ook de eerste fotoimpressie die hier te vinden is.  (met dank aan Jaap van ’t Ooster)