Afgelopen zaterdag speelden de dames van Kessel een belangrijke wedstrijd. De wedstrijd was niet alleen belangrijk gezien de ranglijst, er stonden ook nog eens twee families tegenover elkaar. De coach van Limac, Richard Maessen, is de tweelingbroer van Nico en Denise Rutten, speelster op het midden, is de zus van Anouk. De Kesselse dames waren dan ook extra gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. De twee oefenwedstrijden die de teams tegen elkaar gespeeld hebben resulteerde beide in gelijkspel. Vol goede moed, en gezonde spanning, begonnen de dames aan de eerste set. De set ging gelijk op en aan beide kanten werd er gevochten voor iedere bal. Gelukkig wist Kessel aan het einde van de set uit te lopen en deze voorstand niet meer weg te geven. De eerste set bleef in eigen huis met 25-18.

Ook de tweede set wisten de dames een kleine voorsprong te behalen. De set was eigenlijk al bijna binnen, maar door enkele pass fouten aan Kesselse kant en mooie buitenaanvallen aan de kant van Limac konden de dames uit Linne toch nog terug komen. Voordat iedereen het in de gaten had ging Limac er met de set vandoor.

Met een 1-1 tussenstand was er werk aan de winkel. De derde set begon direct met een aantal persoonlijke fouten, waardoor Kessel weer op achterstand kwam. Met een aantal servicereeksen wisten de dames weer terug te komen, maar lieten het erna weer lopen. Weer toonden de dames van Kessel vechtlust en zorgden ze ervoor dat ze weer gelijk kwamen te staan met Limac. Helaas was dit niet voldoende om de set te winnen. Limac haalde wéér op het randje de set binnen met 24-26.

De vierde set moést en zou door Kessel gewonnen worden. De dames waren er dan ook op gebrand om ballen te scoren en alles van de grond te halen. Gelukkig werd dit beloond met een setwinst van 25-19.

Helaas zat Limac in de vijfde set lekkerder in het spel en wisten ze al snel een voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong was zodanig groot dat de dames van Kessel de laatste set helaas niet in eigen huis konden houden. Limac won de wedstrijd met 3-2. Een ontzettend spannende en zware wedstrijd, waarin VC Kessel erg hard heeft gevochten. De eerste plek op de ranglijst blijft gelukkig nog wel gewoon voor Kessel! Aankomende zondag komen de dames uit Linne weer naar Kessel voor de bekerwedstrijd, dus is er kans voor een revanche. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 15.30. Maar eerst zaterdag er tegenaan in Eindhoven tegen PSV om 17.00. Weer een leuk volleybalweekend voor de boeg waarin we hopen jullie allemaal weer te zien. Iedereen ontzettend bedankt voor de vele support afgelopen zaterdag!