Geen wedstrijd op zaterdag, maar wel een bekerwedstrijd op zondag. De dames van VC Kessel mochten hun kunstjes laten zien in Gennep tegen dames 1 van Flamingo’s. De dames waren al op tijd van de partij om HHC dames 1 aan te moedigen, die helaas Polaris met 3-2 naar de halve finale van de beker zagen gaan. Nu aan Kessel om de 2e plek voor de halve finale te pakken.

In de eerste set kwam Kessel op een goede voorsprong door sterke servicebeurten van Anne en Kay, waardoor het al snel 6-15 werd. Marloes nam daarna het serveerstokje over tot 7-19. Flamingo’s probeerde nog wel een inhaalslag te maken, maar de verdediging aan Kesselse kant stond goed en ook aan het net wist men de punten binnen te harken. De eerste set ging dan ook naar Kessel met 15-25.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op, waarbij Flamingo’s profiteerde van foutjes aan Kesselse kant en ook de servicedruk wat opvoerde. Net toen Kessel weer wat op gang begon te komen, was er een ongelukkige bal aan de kant van Gennep, waardoor er een voet onder het net doorkwam en waar Anne op terechtkwam en haar enkel omsloeg. Snel de coolpacks uit de vriezer, Anne aan de kant en Rebecca ingevlogen om de set mee uit te spelen. Gelukkig lieten de dames zich niet helemaal uit het veld slaan door deze blessure, al hielden ze het nog lang spannend. Pas bij 22-25 werd de set binnengehaald. 0-2 voorsprong voor Kessel, maar in een bekerwedstrijd is alles mogelijk.

Dus touwtjes aantrekken en vechten voor die 3e set. Marloes serveerde ons meteen naar een lekkere voorsprong en gaf dit voorbeeld door aan Sanne en Kay die ook op hun beurt een serve-serie wisten te maken. Jippe mocht op haar beurt de aanvalsters van setups voorzien en langzaam maar zeker kwam de wedstrijdwinst in zicht; bij 17-25 was het Kessel die het vreugdedansje mocht maken en dus de halve finale speelt tegen Polaris op 5 februari. Nu een paar weken rustiger aan doen ivm de feestdagen en dan in 2023 er weer met volle moed tegenaan!

Voor iedereen alvast fijne feestdagen en unne gooje roetsj!!