18 Maart 2018, op deze bijzonder koude morgen kregen we bezoek uit Venlo. VC Arsenaal had zich weten te ontdooien en was keurig op tijd in ons mooie dorpje gearriveerd om daar tegen het sterrenassemble van VC Kessel te spelen.

De vorige keer was deze confrontatie op een 3-2 overwinning voor ons uitgedraaid, dit na een 2-0 achterstand in sets. Vechtlust was tegen deze tegenstander dus het sleutelwoord om tot een goed resultaat te komen.

Dat bleek….

Na een wat voorzichtig begin van beide kanten nam Kessel het initiatief. Vooraf was er een beetje ontzag voor onze tegenstander omdat die in de laatste weken opgeklommen is naar een verdienstelijke 2e plaats op de ranglijst, maar van groot klasse-verschil was gedurende de 1e set geen sprake. Met een voorzichtige voorsprong van zo’n twee tot drie punten werd duidelijk dat we ons absoluut niet hoefden te verstoppen voor deze tegenstander. Eerlijkheid van beide kanten en een goede scheidsrechterbeurt van Ton vd Beucken zorgden ook voor een goede sfeer in het veld.

Arsenaal probeerde de achterstand wel ongedaan te maken, maar met enorm veel vechtlust tijdens de rally’s , en soms ook wel enig geluk, werd de voorsprong voor Kessel intact gehouden. Met een goede servicedruk werd het zowaar 25-23 in Kessels voordeel!! Kijk, daar kunnen we verder mee, daar kun je op bouwen.

Een 1-0 voorsprong dus en op naar de volgende set. Probeer dit niveau vast te houden en probeer met een diepe service de passing van Arsenaal te verstoren. Dat was het devies van Pup, vandaag coach, speler, aanvoerder en greek bij afwezigheid van Bekker.

It’s a dirty job, but someone ’s got to do it….. Pup kweet zich in ieder geval danig van zijn eigen verzonnen taakjes zullen we maar zeggen.

Echter, Pup lult niet zomaar wat, hij had wel gelijk, dit bleek uit het feit dat Kessel met deze strijdwijze ook in de tweede, derde en vierde set constant het voortouw nam en eigenlijk in alle drie de sets uitliep naar 5 tot 6 punten voorsprong.

Helaas, dit resulteerde niet in een makkelijke 4-0 overwinning…

Had wel gekund hoor, maar telkens bleef de Kesselse formatie rond de 22 punten hangen. Zand in de machine, of zand in de bovenkamer…. De exacte reden zullen we nooit weten, maar Kessel presteerde het om drie sets achter elkaar bij een 22-17 stand alsnog de set weg te geven. Via 25-27 werd het 1-1, set drie ging met 24-26 naar de Venlonaren en ook in set vier stopte de teller bij 24-26.

Opgeteld resulteerde dit in 98 punten voor Kessel en 102 voor Arsenaal. Allemaal leuk en aardig, uiteindelijk resultaat was dus 1-3 en daarmee slechts 1 schamel puntje voor Kessel.

En nu? Iedereen van Kesselse kant in zak en as? Huilbuien, hartverscheurende taferelen? Opzeggen van lidmaatschap, overschrijving naar een andere vereniging waar dit nooit voorkomt?

Nee natuurlijk niet. Nou ja, eentje dan. Onze jongste telg heeft deze nederlaag niet kunnen verwerken, zo bleek tijdens de nabespreking. Deze onverwachte wending in het spel kwam te hard aan. Zo hard dat hij, na alle verworven technieken en tactieken van de laatste maanden, het nodig acht om zijn kunstjes in Baarlo te gaan vertonen. In Baarlo notabene!!

Maar goed, zand erover, we gunnen hem natuurlijk deze transfer en wensen Ruud de IJsman alle goeds bij Tupos. Diep in ons hart vinden we het toch wel een beetje jammer en we zien hem eigenlijk heeeel graag terugkomen. Dat hij het niveau maar moeilijk aankan is daarin geen struikblok. Voor iedereen is plaats.

Hoe dan ook, Kessel was al snel over dit verlies heen. Tijdens de koffie waren we het er al roerend over eens, liever met 3-1 verliezen en lekker ballen dan met 4-0 en 4 x 25-5 de tegenstander van het veld slaan.

Dit verlies werd dan ook snel genomen en verdrongen, de koffie smaakte vandaag goed, de alcoholische versnaperingen daarna ook en zo vond ook onze leuke tegenstander uit Venlo.

Nu op naar volgende week, vrijdagavond lekker trainen, de zondagmorgen erna met goede moed naar Hegelsom om daar te trachten het puntenaantal nog wat op te krikken.