Afgelopen zondagmorgen stond de tweede van drie opeenvolgende thuiswedstrijden van de Heren Recreanten op het programma. Dit keer tegen Set-Up uit Meerlo, een geduchte tegenstander die elk jaar minimaal als derde de competitie eindigt en eigenlijk rijp is voor de A-Poule.
Aangezien de wedstrijd in december niet door kon gaan omdat er in Kessel geen water en verwarming was werd deze zware kluif dus gisteren ingehaald.
Onder fantastische omstandigheden, het voorjaar in aantocht en het uitkomen van het boerenbruidspaar op de zaterdagavond ervoor, werd er om precies half tien gefloten voor het eerste punt in de wedstrijd.

Ton van de Beucken had zichtbaar nog de meeste moeite met het verwerken van de Hierezitting van zaterdagmiddag, hij had zich daarom ook vrijwillig opgeworpen om de fluit te hanteren en deed dat met verve!

De rest van het team had blijkbaar minder last van de alcoholische versnaperingen van de avond ervoor want Pup, Graat, Pieter en Lorenz stonden 100% gemotiveerd en geconcentreerd te spelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Kessel het initiatief en kon men telkens een paar puntjes voorsprong houden. Daar waar andere niet nader te benoemen figuren gaan luisteren naar het bronstige gefluit van vogeltjes was het in de sporthal te Kessel alleen maar concentratie en aandacht voor de bal wat de klok sloeg. Hoe het kan weet niemand, maar er werd echt goed gevolleybald, de servicedruk werd hoog gehouden en mede door een enorme portie vechtlust werd puntje voor puntje binnen gehengeld.

En dit alles zonder discussies onderling of met de scheidsrechter. Zou dat dan toch komen door die vogeltjeskieker???

Afijn, wat dan ook de reden mag zijn, Kessel bleef de eerste set optimaal presteren en onze tegenstander kon gewoonweg de kleine achterstand niet gelijktrekken. Met goed side-out spel werd de eerste set een prooi voor Kessel, 25-23 stond er op het bord en dus een 1-0 voorsprong!!

Dat gaf de burger moed voor de volgende sets. De alcoholvergiftiging werkte blijkbaar nog want ook de tweede set ging heel lang gelijk op en pas op 25 punten voor Kessel was ook deze ten einde. Jammer dat die uit Meerlo er twee meer hadden gemaakt, 25-27 derhalve, maar dat mocht de pret en het spelplezier niet drukken.
We waren eigenlijk zelf nog het meest verbaasd over het goede spel. Oké, de trainingskampen die belegd waren waren niet misselijk, alle avonden in het krachthonk ook niet, maar toch, het moet er eerst maar eens uitkomen……..

Met een 1-1 tussenstand en een ietwat aangeslagen tegenstander begon Kessel optimistisch aan de derde set. Er waren ondertussen al vele, vele bidons met water geleegd, de shirts uitgewrongen van het zweet en was de temperatuur in de hal tot tropische waarden gestegen, toch wisten die van Kessel zich weer tot in de tenen te concentreren, op weg naar nog een punt of zelfs meer…..

Het werd uiteindelijk een kopie van set 1. Kessel nam het voortouw, legde de tegenstander vakkundig in de houdgreep en liet gewoonweg niet meer los totdat de 25 bereikt was.
Met bewonderenswaardige inzet, schitterende combinaties en het nodige geluk werd ook deze set een verdiende prooi voor Kessel, 25-20 en dus twee volledig onverwachte maar dikverdiende punten vandaag.

Zodra set 4 begonnen was werd echter ook merkbaar dat alle kracht en energie uit de kesselse lijven was verdwenen. Set 1 tot 3 hadden toch wel een flinke aanslag op de conditie gedaan….
Met een 4-0 achterstand werd reeds de eerste time-out aangevraagd door coach Graad, het mocht echter niet meer baten, Kessel was leeg en de impact van al het bier van de avond ervoor deed zich nu toch echt gelden.
De set ging daarom met 25-12 verloren, helaas, alle goede intenties ten spijt.

Ook in de beslissende vijfde set werd Kessel op conditie afgetroefd door Meerlo. Tot 4-4 ging het nog gelijk op waarna Meerlo naar 4-8 uitliep en nadat de kantwissel was geweest kon Kessel de opgelopen achterstand niet meer rechttrekken. Via 7-10 werd het 9-13 en uiteindelijk 10-15 waardoor het bij twee zuurverdiende punten bleef dit keer.

Wat overbleef was het goede gevoel over het energieke spel en de goede intenties in het veld. We waren het er allemaal roerend over eens dat dit de juiste spirit is: Hard werken en vechten voor elk punt en vooral ieder gewonnen punt vieren!!

Komt dit dus allen bekijken aanstaand weekend. We spelen dan wederom thuis, dit keer tegen Brovoc.Om 9 uur start de voorverkoop, om circa 11 uur is er koffie met misschien weer lekkere Geertsma-Appel-Kaneel cup-cakes (wel gaar graag….) of cake of vlaai of, of…. (Dat is een beetje afhankelijk van Anouk Rutten, onze huisbakker J ). Na de koffie gaat de tap open, ook daarvan kunt u dan profiteren!!