De dames 1 van VC Kessel staan ook in het seizoen 2019/2020 onder leiding van trainer/coach Nico Maessen uit Heythuysen. Na maar liefst 7 succesvolle en plezierige seizoenen zal de 52-jarige Nico Maessen het talentvolle Kesselse team volgend seizoen voor maar liefst het 8e seizoen in successie gaan trainen en coachen.
Bij de komst naar Kessel speelden de Kesselse dames in de tweede klasse. Inmiddels is het team na twee opeenvolgende kampioenschappen en het kampioenschap vorig seizoen opgeklommen naar de hoogste regionale klasse, de 3de divisie en spreekt ook daar een aardig woordje mee en heeft een stevige positie in de middenmoot bereikt; een prima prestatie van de promovendus in hun debuutjaar op dit niveau; een mooi succes voor de Kesselse dames en de eigen jeugdopleiding van de Kesselse vereniging. Dat gebeurde allemaal onder leiding van Nico Maessen.
Tevens werd onder leiding van Nico Maessen twee maal de regiobeker gewonnen.

Nico Maessen over zijn verlengde verblijf bij VC Kessel: “Ik heb het in Kessel met deze geweldige groep meiden uitstekend naar mijn zin. VC Kessel is een vereniging die perfect bij mij past. Het is een genot om met deze talentvolle en fanatieke groep te kunnen werken en deze als ook de opkomende jeugd mee te ondersteunen om zich verder te ontwikkelen. En wie weet wat er met dit eerste damesteams nog allemaal mogelijk is. Dit seizoen bij debuut in de 3e divisie iets meer wisselvallig, maar dat hoort bij het groeiproces. Daarom blijf ik ook volgend seizoen graag bij VC Kessel en zijn we snel tot overeenstemming gekomen.”

Ook VC Kessel is verheugd dat het tot overeenstemming is gekomen over een langer verblijf in Kessel van de zeer succesvolle trainer/coach. Zo kan volgend seizoen verder gebouwd worden en genoten worden van wat de afgelopen seizoenen is opgebouwd.