Na een weekje Corona-vrij, stond op zaterdag 19 februari de Peel en Maas-derby tegen Olympia dames 1 op het programma. Olympia staat op dit moment bovenaan in de competitie, de Kesselse dames hadden 2 wedstrijden op rij goed gespeeld en gewonnen en waren dan ook gebrand om puntjes van de koploper af te snoepen.

De eerste set begon rommelig en met onnodige fouten, maar aan beide kanten. Tot de 10 punten ging het aardig gelijk op, daarna nam Olympia het voortouw. Kessel deed haar uiterste best om het Olympia moeilijk te maken en kwam boven de 20 zelfs op voorsprong, maar wist deze niet om te zetten naar setwinst. De eerste set ging verloren met 25-23.

Set 2 en 3 verliepen vergelijkbaar: de Kesselse dames begonnen vol energie en servicedruk en vochten zich naar een voorsprong. Helaas werd de inzet niet beloond en werd op cruciale punten niet gescoord, waardoor ook deze sets alsnog naar Olympia gingen met 26-24 en 25-23.

In de 4e set leek aan beide kanten de fut een beetje op, er zat minder lef en schwung in het spel en Kessel keek opnieuw tegen een achterstand aan. Toch leek de support van onze trouwe fans net dat beetje extra te geven, waardoor Kessel de 4e set verdiend binnen hengelde met 23-25.

Duidelijke cijfers; door de goede servicedruk van Kessel en afwisselend spel kwam Olympia niet tot hun normale niveau en de Kesselse dames gingen niet zonder slag of stoot de boot in en de eindstand had ook andersom kunnen zijn.

Met 3-1 hebben we toch een puntje overgehouden en de vechtlust zal worden meegenomen naar de volgende wedstrijd, welke op donderdagavond 10 maart om 20u zal plaatsvinden tegen Klaverblad/HHC dames 1 in Horn.