De kop is eraf! De eerste competitiewedstrijd is afgelopen zaterdag 22 september gespeeld in Tilburg. Kessel had enorm veel zin om een start te maken in de derde divisie. Het derde damesteam van Tilburg was de tegenstander van de Kesselse dames. Een ploeg waarvan we geen informatie hadden, wel dat ze afgelopen seizoen hoog zijn geëindigd in de derde divisie. We begonnen dus met veel moed aan de eerste wedstrijd. De eerste set begon sterk aan de Kesselse kant. Kessel had het enthousiasme van de kampioenswedstrijd nog in zich, want er was veel drive en gedrevenheid te zien. Er werden combinaties gelopen, de service ging goed en de ballen werden netjes afgemaakt aan het net. De eerste set werd binnengehaald met 16-25 voor Kessel.

De tweede set begon stroever. Kessel maakte persoonlijke fouten en liet de tegenstander steeds dichterbij komen. Toen de standen gelijk waren moest Kessel een tandje bij zetten om de set binnen te pakken. Helaas was dit niet het geval en ging de set naar de thuissspelende ploeg, met een stand van 25-21.

De derde set was een herhaling van de eerste set. Kessel pakte de “swoeng” weer op en er werd weer gescoord, goed verdedigd, alles verliep op rolletjes. De set werd binnengehaald met 13-25. 1-2 voorsprong in sets voor VC Kessel dames 1.

In de vierde set begon Kessel sterk en had een flinke voorsprong opgebouwd, maar had halverwege de set moeite om de servicepass onder controle te houden. Dit wisten de Kesselse dames na een time-out op te pakken, en ging de set uiteindelijk weer naar Kessel met 19-25. Een 1-3 winst voor VC Kessel dames 1!

Iets wat we niet hadden verwacht, en waar we dus enorm blij mee zijn. Coach Nico Maessen was zeer tevreden. Aankomende zaterdag speelt VC Kessel dames 1 de eerste thuiswedstrijd om 18:00 uur tegen ADC dames 1 in Kessel. Tot dan!