Heren recreanten doet direct greep naar koppositie

Op zondag 7 oktober was het dan eindelijk weer zover, de heren recreanten begonnen aan hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

De damesteams hadden in de laatste weken al voor wat vuurwerk gezorgd, nu konden de heren hun seizoen gaan inkleuren.

De selectie was dit jaar tijdig op orde, geen spectaculaire transfers, geen rariteiten, alleen twee afmeldingen. Helaas hadden zowel Ruud als Cyril hun redenen om dit jaar niet te starten bij ons team en daarom zijn we nog maar met 11.

Een beetje krap dus, zeker omdat we voorlopig nog de geblesseerde Ton van de Beucken moeten missen en er ook nog een aantal oudjes op vakantie gaan als de werkenden onder ons gewoon naar het baasje moeten…….

Een nieuwe seizoen dus, met louter bekende tegenstanders. Alleen Vokon uit Koningslust is erbij gekomen, een team waar we een jaar of drie geleden nog eens tegen gespeeld hebben. Alle andere teams hebben we vorig jaar ook gehad. Kronenberg en Sevenum zijn geheel verdwenen en dus zal het kampioenschap ook dit jaar een heftige strijd worden.. Vorig jaar werden we keurig vijfde, aan ons om dat dit jaar te verbeteren.

Dat was de insteek, nu nog effe laten zien wie er de baas is aan alle andere tegenstanders.

Zo gezegd zo gedaan, want we waren vanmorgen te gast bij onze vrienden van VC Arsenaal on Venlo-zuid.

Een hele leuke en sportieve ploeg waar het altijd lastig tegen ballen is. Ze staan goed, hebben verdedigend heel veel en geven alles wat erin zit. Een beetje a la Kessel eigenlijk…

En zo kon het dus gebeuren dat we in de eerste set van het seizoen direct een thriller kregen. Na een zeer goed begin van de kesselnaren was het zomaar 3-10, verkregen door een enorme servicedruk.

Daarna herpakte Arsenaal zich puntje voor puntje en kregen we een tussenstand van 24-22 op het bord. Maar weer waren het de Kesslenaren die deze stand ombogen door servicedruk. Met 24-26 werd de koppositie in Poule B gegrepen.
Deze set had blijkbaar toch wel veel van de conditie gevergd, zo bleek later….. Misschien toch wat meer trainen?

Hoe dan ook, we waren op de goede weg en ook de tweede set werd met fris en fruitig volleybal hervat. Met tussenstanden die elkaar nauwelijks ontliepen werd er op de beslissende punten toch net effe wat zorgvuldiger met de kansen omgesprongen door Arsenaal. Met 25-22 trokken ze de stand weer in evenwicht.

Set 3 en 4 waren wat dat betreft geheel anders. Arsenaal had duidelijk meer vastigheden in het systeem, kon ook meer wisselen en daarom werd duidelijk dat Kessel nog wat aan de conditie moet werken om dit jaar mee te doe om de prijzen.
Met 25-17 en 25-13 gingen de laatste twee sets naar de Venlonaren en moesten we voor de eerste keer dit jaar het hoofd buigen.

Toch had Graad heel veel aanknopingspunten gezien tijdens ons spel en deze zullen daarom tijdens de eerstvolgende training uitvoerig besproken gaan worden. Daar waren we het samen al snel over eens, nu was het tijd voor een lekker kopje koffie op bij onze ex-teammaat.