Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Kessel de koploper op het programma, Ledub Dames 2. Een sterk serverende ploeg met veel ervaren spelers, waardoor de dames van Kessel aan de bak moesten.

De eerste set begon moeizaam, de sterke service van de tegenstander zorgde voor veel druk waardoor de dames niet in het spel kwamen. Dit zorgde voor een flinke achterstand. Ondanks dat de dames aan het einde van de set nog goed terug kwamen werd deze set verloren met 17-25.

De vechtlust van de eerste set zette de dames voort in de tweede set. Er werd veel gecombineerd en de ballen werden hard op de grond geslagen. Beiden teams gingen nek-aan-nek. Kessel kwam net wat service-druk te kort waardoor Ledub aan het langste eind trok. De set werd met 23-25 verloren.

Nu was het zaak om dit goede spel door te zetten naar de derde set. De dames van Kessel voelden dat er een kans was om wat punten thuis te houden. Dit resulteerde in een gretig spel vanuit Kessel. De dames van Kessel wisten zelfs een voorsprong op de bouwen van 5 punten. Ledub wist het hoofd koel de houden en kwam beetje bij beetje terug. Aan beide kanten werd mooi spel vertoond. Ledub wist hierbij Kessel net te overtreffen en won hiermee de set met 23-25.

Na 2 sets nipt verlies, was Kessel gebrand om de laatste set thuis de houden. Door de sterke service-pass, mooie combinaties en een goede servicedruk weet Kessel weer een voorsprong op de bouwen. De wissels aan de Kesselse kant pakten goed uit. Er werd zelfs zoveel gewisseld dat de scheids het nodig vond om een gele kaart te geven. Zowel deze gele kaart en het laatste punt bleven in Kessel. Een sterk spelend Kessel wint de laatste set met 26-24 van de koploper.

Volgende week spelen de dames van Kessel tegen ut iërste van onger (Polaris) om 17.00uur in Helmond. Alle support is welkom!