VC Kessel Dames 1 heeft de nominatie in de wacht gesleept en maakt daarmee kans om Sportploeg van het Jaar 2018 van de gemeente Peel en Maas te worden. En wie weet nog meer, want ook de gemeentelijke sporttroffee hoort dan tot de mogelijkheden. Maar zover is het nog niet.
Echter het ontvangen van deze nominatie is een duidelijke erkenning van de fraaie prestaties die de Kesselse dames onder leiding van trainer/coach Nico Maessen en assistent Edwin Maessen in 2018 hebben neergezet, maar ook voor hetgeen het team de laatste jaren laat zien.
Waar het team 7 jaar geleden nog vrij roemloos uitkwam in de tweede klasse, begon het team dat bijna louter bestaat uit eigen Kesselse talenten, daarna aan een opmars die zijn weerga bijna niet kent.
Trainer/coach Nico Maessen wist duidelijk de juiste snaar te raken en de chemie tussen de Kesselse talenten met een enkele versterking van buiten af en de trainers was en is ongekend.
Kampioenschap na kampioenschap en terloops ook nog twee keer de winst van de regiobeker werden binnengehaald. Het laatste kampioenschap afgelopen seizoen resulteerde in promotie naar de 3de divisie, de hoogste regionale klasse, een uniecum in de geschiedenis van Kesselse volleybalvereniging.
Ook buiten de eigen prestaties op het veld is het team actief binnen de vereniging met het verzorgen van trainingen voor de jeugd en het meewerken bij de organisatie van het VC Kessel Hemelvaartstoernooi en Nieuwjaarstoernooi.
Deze fraaie prestaties van de Kesselse dames/meiden is dan ook niet onopgemerkt gebleven en resulteerde in de nomatie voor Sportploeg van het Jaar in Peel en Maas.
Of het succesvolle Kesselse team ook de uiteindelijke prijs in de wacht sleept, wordt op vrijdag 12 april a.s. in Dok6 in Panningen bekend gemaakt tijdens het Sportgala Peel en Maas, waar het concurrentie heeft van de bekerwinnaars handbal van Herpetz/Bevo HC en de Nederlandse kampioenen in de paarden/pony-sport van Viertal Caprilli. Twee zware concurrenten, maar VC Kessel Dames 1 heeft laten zien waartoe het in staat is.
Wie er op 12 april a.s. niet bij kan zijn, kan het Sportgala live volgen op Omroep P&M op radio en Facebook.
We feliciteren Astrid, Anouk, Rebecca, Danielle, Anne, Marloes, Charlotte, Anouk, Lotte, Nico en Edwin met de ontvangen nominatie en de fraaie prestaties.
De ploeg ontving het nieuws van de nominatie in de eigen kantine na afloop van de gewonnen wedstrijd in de derde divisie tegen het Helmondse VC Polaris als verrassing tijdens de viering van de verjaardag van aanvoerster Anouk.

Luister terug naar het bekendmaken van de nominatie:
luisterbericht