‘De winreeks werd voortgezet!’

De 2e wedstrijd van de inhaalweek werd tegen Hands Up dames 1 uit Berlicum in de thuisbasis Achter de Haof gespeeld. Ook tegen deze dames hadden we iets goed te maken gezien het vorige onnodige verlies.

We startten vrij goed en ontspannen en wisten boven de 10 punten zelfs een flinke voorsprong van 7 punten op te bouwen. Maar Kessel zou Kessel niet zijn als we daar toch een beetje zenuwachtig van gingen spelen en die voorsprong werd steeds een beetje kleiner. Gelukkig kregen we op tijd onze kopjes weer erbij en pakten we de eerste set met 25-21.

In de 2e set kwam Hands Up op 5 punten voorsprong, maar wist deze niet vast te houden en konden wij langszij komen. Vooral door een goede serveserie van Anne hadden we de druk er weer op en namen we ook de 2e set in ontvangst met 25-21.

In de 3e set kwamen we met een goede servicedruk en wisselende aanvallen op een fikse voorsprong van 14-4, maar boven de 20 punten kwam Hands Up toch akelig dichtbij en stond zelfs op setwinst bij 21-24. Helaas voor de Berlicumse dames werden aan hun kant toen teveel foutjes gemaakt en wisten wij ons hoofd koel te houden en maakten wij de set af met 26-24.

De wedstrijdwinst was al binnen maar 5 punten zou wel weer heel lekker zijn! Maar daar dacht Berlicum anders over; ook deze set maakten de dames het ons aardig moeilijk door goede blokkades, afwisselende services en tactische balletjes. Bij 20-23 gingen onze billetjes toch wel knijpen, maar net als de afgelopen weken lijkt het geluk een beetje meer aan onze kant en Kay wist de laatste puntjes te scoren die ons 5 punten opleverden bij 25-23.

Zondag 13 maart staat de kwartfinale van de beker, tegen Olympia dames 1, op het programma om 17.30u in Piushof Panningen, helaas geen kantine maar support is natuurlijk van harte welkom!!