Zaterdag 28 januari speelden de dames van VC Kessel de derby tussen de gebroeders Maessen. Richard en Nico staan langs de kant hun dames in het gareel te houden, vorige keer in Horn eindigde dit in 2-3 voor Kessel en Nico was gebrand om met Kessel nu hogere cijfers neer te zetten.

Aan beide kanten traden om 17u rode shirtjes het veld op en aan Horn de eerste service, maar dit nadat onze pupil van de maand Nienke Bouten haar eerste punt bij dames 1 had gescoord en het hele team met papa Prins Coy op de foto was geweest.

Kessel liet zich in de eerste helft van de eerste set overrompelen door het enthousiasme en servicedruk van de meiden van Horn en haalde het eigen niveau niet. Na een goede servicebeurt van Anne kwam het tot 15-15, maar kon Kessel niet overtuigen in servicepass en aanval waardoor de eerste set naar Horn ging met 18-25.

De tweede set werd ook matig gestart, maar Kessel wist het nog spannend te maken; na een goede inhaalslag kwamen ze op voorsprong, echter lieten ze na het laatste punt te scoren. Hierdoor werd het nog een ware uitputtingsslag, want pas bij 31-29 namen de Kesselse dames het laatste punt voor setwinst in ontvangst.

Dit zorgde blijkbaar wel voor een oppepper, want in set 3 en 4 hadden de dames weer de spirit te pakken en zakte deze bij Horn meer weg. Door aanvallend en serverend meer druk te leggen ging set 3 met 25-11 naar Kessel en set 4 met 25-16.

4 puntjes blijven dus in Kessel! Volgende week mogen we uit naar Beugen naar Vocala dames 1 om 17u, hopelijk kunnen we dan ook wat goedmaken en puntjes mee naar Kessel nemen!!