Heren recreanten nu al in feeststemming

Drie gespeeld, 14 punten!! Da’s nog eens beginnen aan een nieuw jaar!

Vanmorgen speelden de Kesselse recreanten hun derde wedstrijd in drie weken. Drie keer thuis, drie keer een welverdiende overwinning.

Zo ook die van hedenochtend. Zowaar was Kessel helemaal compleet, Jos hield het echter bij het tellen via het scorebord vanwege zijn blessure. De andere acht mochten op toerbeurt laten zien waar ze nog toe in staat waren na drie intensieve weken van training en wedstrijden. Maar om mee te blijven doen om de promotieplaatsen moet je toch echt de punten pakken in alle wedstrijden en niet telkenmale verzaken als het effe tegen zit.

Deze wijsheid is dit seizoen wel aan de Kesselsen besteed. Die uit Belfeld, onze tegenstander Holyoke, kwamen er gewoonweg niet aan te pas in de eerste twee sets. Met 25-16 en 25-17 werden deze keurig aan het al flinke puntenaantal toegevoegd, MAAR dan komt het op kwaliteit en concentratie aan.

Daar hadden we vanmorgen flink last van; concentratie vasthouden. Of het nu komt door het aanstaande carnavals weekend of door plankenkoorts richting het eind van het seizoen, in set 3 ging het van kwaad naar erger. Voor we het wisten stonden de Holyokers als met 3-10 voor. Tijd dus voor een time-out.

Zoals te doen gebruikelijk nemen dan een stuk of zeven personen de leiding van het gesprek en begint iedereen te vertellen waar het aan ligt zonder zichzelf af te vragen of het ook aan hemzelf kan liggen dat er dingen niet vlekkeloos verlopen. Meestal schuilt daarin natuurlijk de kern van waarheid; eerst naar je eigen spel kijken en dan naar een ander….

Wat een wijsheden en levenslessen zo op de vroege morgen, maar hoe dan ook, Kessel trok er lering uit. Met hernieuwde concentratie en elan werd puntje voor puntje binnen gehengeld en werd ook het enthousiasme van de tegenstander wat getemperd. Dit leidde tot een 20-20 tussenstand, met het verschil dat Késsel nu de bovenliggende partij was die in de goede flow zat.

Zo kon het gebeuren dat we toch aan het langste eind trokken en dus werd met 25-22 de overwinning veilig gesteld.

Belfeld was natuurlijk geknakt en kon zich in de vierde set niet meer oprichten om er nog een punt uit te slepen. Kessel bleef geconcentreerd spelen en ondanks verwoede pogingen van Bekker (als scheidsrechter) om Pub nog een paar keer af te fluiten werd deze set tamelijk eenvoudig met wederom 25-17 afgesloten.

Een prima 4-0 overwinning dus, weer 5 punten erbij en nog steeds op ramkoers voor het kampioenschap. Dit kan in de komende weken na carnaval beslist worden als we tegen nummer 1 en 2 Trivia en Maasbree voldoende punten halen.

Maar zover is het nog niet, nu is er een week rust wegens carnaval en pas daarna zijn deze wedstrijden gepland. Daarom kunnen we a.s. vrijdag de carnavalstraining organiseren. Verkleed, met neutjes, chips, kies, wors en wat al niet meer doen we dan weer eens een duit in het financiële zakje van onze vereniging.

Voor diegenen die dit ook gezellig vinden; kom gerust! We beginnen zo rond half tien met de eerste proeverij…

Alaaf en enne sjoene vastelaovend!!