Ups en downs bij Heren Recreanten

Vanmorgen mochten de oude mannen van onze vereniging weer eens het veld betreden in competitieverband. Dat was natuurlijk alweer geruime tijd geleden en het toeval wees uit dat we tegen dezelfde tegenstander moesten als waar we in oktober tegen geëindigd waren, namelijk die oet Holt-Blierik. Toentertijd speelden we in Blerick, nu in Kessel in onze eigenvertrouwde hal.

Dit bleek echter op voorhand geen groot voordeel op te leveren. In Blierick hadden we steeds de overhand en wonnen we dik verdiend met 3-1, nu verliep alles toch wat anders dan vooraf verwacht..

In de eerste set gaf Kessel volop gas, echter pas nadat we een waarschuwing hadden gekregen van de tegenstander. We begonnen veel te slap en die van Meuleveld waren gewoonweg veel wakkerder op de vroege morgen.

Dat lieten ze ook blijken, volledig terecht trouwens, tijdens het inspelen. Kessel was weer eens veel te laat in de hal en daarom nog niet geheel warm gespeeld terwijl die uit het Meuleveld wel degelijk warm en gefocust waren.

Dat bleek dus aan het begin van de set, met rasse schreden stond er een 2-8 tussenstand op het bord en even leek het erop dat de Kesselsen overlopen werden.

Gelukkig werd dit op tijd voorkomen, na een noodgedwongen time-out trokken we de stand weer in evenwicht tot 11-11 waarna Geert met een fraaie servicereeks ons heel dicht bij de setwinst bracht. Die werd uiteindelijk vrij makkelijk binnengehaald en met 25-12 stond er dus een 1-0 tussenstand op de borden.

Volhouden zou je zeggen, erop en erover en snel naar de koffie…

Helaas, ook de recreanten van Kessel zijn gewone mensen en dus werd de tweede set een ware kwelling die met 18-25 naar de tegenstander ging. Of het door de wissels kwam of door het licht, niemand kan het vertellen, maar niets lukte.

Ik zal u verdere details besparen maar de derde en vierde sets waren exacte kopieën van set 1 en 2. Soms loopt het goed, soms loopt het wat minder, ook deze sets ging met 25-12 gewonnen en wederom met 18-25 verloren.

Daarom toch proberen om met een goed gevoel aan de koffie te gaan en dus de vijfde set winnend afsluiten.

Zo gezegd zo gedaan, Kessel vloog uit de startblokken en stond in een mum van tijd op een 8-1 voorsprong, wéér door een geweldige servicereeks van Graadje. De weerstand van de Bleriksen was gebroken, echter was ook de concentratie van Kessel niet optimaal meer. Zelfs drie time-outs achter elkaar bracht geen soelaas..

Gelukkig was de voorsprong zo groot dat we ons een paar foutjes konden veroorloven en met 15-12 werd dan toch aan het langste eind getrokken.

3 punten dus voor die uit het mooie Maasdorpje, alwaar volgende week alweer een inhaalwedstrijd op het programma staat, nu tegen de mannen uit Koningslust. We zullen ook dan vol aan de bak moeten om de titelaspiraties intact te houden.

Komt dat zien en wellicht proeven want de zelfgebakken, nog warme, cake van Henk smaakte zeker naar meer…