Heren recreanten zijn net op tijd bij de les.

Zondag 3 december 2017 -vandaag- de wedstrijd tegen één van onze mede-kampioenskandidaten, Arsenaal uit het Venlose.

Een leuke tegenstander weten we uit het verleden, een pittige tegenstander ook. Eentje met veel aanvalskracht en erg degelijk spel. Daar win je niet zomaar even van en dus moeten we voor elk punt vechten en niet ergens bij de 23 denken dat we er al zijn. Dames 1 kan daar sinds gisteren ook over meepraten.

Aangekomen bij sporthal Muspelheim bleek dat de deur nog niet open was en exact om 9.30 uur van het automatische slot ging. Ben je een keer keurig op tijd, moet je in de regen wachten tot je binnen mag. Gelukkig had Ruud enkele kogelvrije vesten bij zich, want buiten in de kou staan in het Vastenavondkamp is natuurlijk niet de meest relaxte plek waar je wilt zijn.

Eenmaal binnen werd al snel duidelijk dat we hier welkom waren, er was ook aan Pup gedacht (Zie foto)

Keurig twee haakjes, gemonteerd op ca 80 cm hoogte! Wat een weelde voor onze Pup, eindelijk een eigen stekje, eindelijk een stukje eigen ruimte!!

Alle gekheid op een stokje, het wachten totdat het net hing en tot het moment van inslaan deed de Kesselse formatie wederom geen goed. Weer bleek dat alle begin lastig is, ook voor de ervaren mensen aan Kesselse kant. De eerste set werd er dan ook constant achter de feiten aangelopen en kwamen we er gewoonweg niet doorheen bij de degelijke Venlose blokkering, wat we ook probeerden. Hard op het blok, hard over het blok, prikken, niets mocht baten en volkomen terecht werd dan ook de set verloren met 25-17.

Met een ietwat gewijzigde opstelling en de nodige kritiek op onszelf werd de tweede set aangevangen. Lekker ballen was het advies vanaf de zijkant, werken en vechten voor elk punt, pas dan kun je elkaar niets verwijten.

Helaas, ook deze set verliep aan Kesselse kant niet zoals gewenst: 25-13 was de eindstand en een kansloze nederlaag dreigde. Op zich geen probleem, maar dan willen we wel voor ieder punt gevochten hebben en dat idee hadden we nog niet: er was nog heel veel te verbeteren en er was best nog wat mogelijk gezien de grote gaten bij de Venlonaren.

Met de 2-0 tussenstand in het hoofd werd de derde set aangevangen en ziehier, een compleet anders Kessel wat zich daar presenteert. Met veel passie, strijd en vechtlust werd er puntje voor puntje gestreden. Eerst nog wel met een achterstand van 6-1, maar daarna begon de service te lopen en kropen we naar de tegenstander toe. En niet zomaar, nee, er werd serieus werk van gemaakt, met 10-25 werd deze set met groot gemak naar binnen gehaald en heel Kessel geloofde er weer in. Zie je wel, ook die Venlose zien te pakke!!

Dan set 4, deze werd direct van het eerste punt aangepakt alsof het de allerlaatste was die we te spelen hebben in onze carrières. Na een 8-2 tussenstand in Kessels voordeel werd deze uitgebouwd tot 18-10, maar plotseling stokte het goede spel. Het gemak waarmee de punten gemaakt werden was even ver te zoeken en weer werd er meer tegen onszelf als tegen Arsenaal gespeeld. Daardoor kon Arsenaal zich langzaam maar zeker terugvechten in de set. Gelukkig wist Kessel zich net op tijd te herpakken en wordt ook deze set met 25-22 in Kessels voordeel beslecht.

2-2 derhalve en voor de derde keer op rij een vijfsetter!! De eerste twee daarvan hadden we al gewonnen, dan pakken we ook deze!! Dat was het devies en dat zouden we gaan doen. Vastberaden traden we aan voor deze alles beslissende set tegen de nummer twee van de competitie.

Al snel bleek dat we dit niet meer weg gingen geven en na een 8-2 tussenstand en ruil van kant werd de set uiteindelijk puur op wilskracht en conditie binnen gehaald met 15-6.

Met een grote servicedruk werd de Venlose aanvalskracht teniet gedaan, de spelverdelers moesten te veel lopen en dat levert doorgaans geen afspeelmogelijkheden op.

Een korte maar o zo ware analyse van de wedstrijd!!

Een keurige zwaarbevochten overwinning dus, maar bovenal een heerlijke pot volleybal met aan beide kanten heel veel werklust. Dat Kessel dan uiteindelijk overwint was logisch, we zijn tenslotte het meest onverzettelijke team uit de competitie…..

Na de lekkere koffie bij Clevers en nog wat nagenoten te hebben van de wedstrijd was het tijd om huiswaarts te gaan en het vizier te gaan richten op komend weekend, thuis tegen Set-Up uit Wanssum. Ook een hele taaie tegenstander die nooit opgeeft, maar al vaker tegen de lamp liep tegen de uitgebalanceerde ploeg uit Kessel.

Komt dat dus zien, 10 december half tien, veld 1!!! Kunt u daarna lekker blijven hangen want ook het bekerprogramma in de middag belooft veel spanning en spektakel.