De MB van VC Kessel hadden op zaterdag 8 december nog 2 punten nodig om voor het einde van de halfjaar competitie al kampioen te worden. Tijdens de uitwedstrijd tegen Accretos in Neer werd met 0-4 gewonnen. Met 5 punten erbij, zeker van het kampioenschap!!

De start van de 1e set verliep wat aarzelend aan Kesselse zijde, maar uiteindelijk kwam er meer daadkracht in het spel en liep de voorsprong uit tot 8-14 voor Kessel. Door een sterke servicedruk van tegenstander Accretos kwam de ploeg langszij. VC Kessel wist zich vooral verdedigend te herpakken en kon toch de set met 18-25 binnenhalen. De druk leek van de ketel bij VC Kessel, maar tijdens de 2e set ging het lange tijd toch nog gelijk op. De service pass liep op een gegeven moment wat minder bij Accretos en dat gaf VC Kessel de mogelijkheid om uit te lopen en de set uiteindelijk weer met 18-25 te winnen.

Buit binnen en KAMPIOEN!

De opdracht van de beide coaches Trudy en Dennus was nu, om ontspanning in het spel te zoeken en voor de 0-4 overwinning te gaan. Door goed verdedigend en aanvallend spel werd de 3e set vrij gemakkelijk gewonnen met 13-25. In de 4e set bleef de service goed bij VC Kessel. De punten werden gemaakt vanuit goed verdedigend werk, schitterende bloks en set ups met aanvallen die subliem werden uitgevoerd. Goed volleybalspel dat met 19-25 leidde tot een 4e setwinst. Eindstand een verdiende 0-4 overwinning voor VC Kessel.

Het MB team met coaches Trudy en Dennus Selen en trainster Henriëtte van Schaffelaar mag trots zijn op hun meiden. Na het behalen van het kampioenschap bij niveau 6 en MC nu ook kampioen bij de MB. Promotie naar de Hoofdklasse MB. Top gedaan en weer een mooie uitdaging voor de 2e helft van dit seizoen.