Coronaprotocol seizoen 2020-2021

Beste leden, commissieleden, ouders, bezoekers van de website,

Het is duidelijk, na de persconferentie van 13 oktober jl. worden de maatregelen m.b.t. het sporten verder verscherpt, voorlopig voor een periode van 4 weken.

Met ingang van woensdag 14 oktober 22.00 uur is sporten voor iedereen van 18 jaar en ouder alleen individueel toegestaan of met een maximale groepsgrootte van 4 personen per veld (inclusief train(st)er binnen het veld) en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel.

Jeugd(teams) tot 18 jaar mag blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan.

Alle wedstrijden/toernooien en in dit geval alle volleybalcompetities, inclusief de Eredivisie-, Beker-, Jeugd- en recreanten competities, worden stilgelegd.

Kleedlokalen met douches mogen niet meer gebruikt worden.

Wat houden deze nieuwe maatregelen in voor VC Kessel voor de komende 4 weken:

 • Alle trainingen van D1 en D2 worden stilgelegd
 • Alle trainingen van D3 (qua leeftijd bijna allemaal <18) gaan door. Ze hebben hierover onderling overleg gehad
 • Alle trainingen van de jeugd (niv. 3-4, MC teams) gaan door, m.u.v. de herfstvakantie
 • Alle wedstrijden/toernooien voor alle teams komen te vervallen
 • Jeugdteams mogen onderlinge wedstrijden spelen met jeugdteams van de eigen club
 • Alle trainingen en wedstrijden van de recreanten komen te vervallen

Alle protocollen en maatregelen eerder gecommuniceerd, o.a. GEEN publiek in de zaal, het dringend advies van het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes en sluiting van de kantine blijven gehandhaafd.

Extra informatie vanuit VC Kessel:

Heb je Corona? Heb je een test gedaan en blijkt dat je Corona hebt, dan krijg je van de GGD door wat je moet doen, zoals thuis in quarantaine gaan. Ben je huisgenoot van iemand met Corona of heb je nauwe contacten met iemand, dan ga je 10 dagen in thuisquarantaine. Om duidelijk te zijn naar de leden legt VC Kessel deze maatregel, te allen tijde, op voor al onze leden. We hebben veel leden die in de zorg werken en we willen naar hen toe geen enkel risico lopen.

Mochten er vanuit de Nevobo aanvullende maatregelen volgen, dan communiceren we dat terug naar de leden.

Protocol voor binnen volleybal

Algemeen

 1. Gezien de ontwikkelingen van vandaag (13 oktober 2020) mogen seniorenteams niet trainen en geen wedstrijden spelen voor een periode van 4 weken. Jeugdteams mogen wel trainen en wedstrijden spelen.
 2. Sportkantines zijn gesloten.
 3. Douches en kleedkamers zijn gesloten. Dat betekent dus dat je in volleybaltenue moet komen en gaan.
 4. Als je ziekteverschijnselen hebt, kom dan niet naar de zaal/training/wedstrijd. Ga ook naar huis als je klachten krijgt tijdens de trainingen/wedstrijden. Volg de richtlijnen RIVM
 5. Heb je Corona? Heb je een test gedaan en blijkt dat je Corona hebt, dan krijg je van de GGD door wat je moet doen, zoals thuis in quarantaine gaan. Ben je huisgenoot van iemand met Corona of heb je nauwe contacten met iemand, dan ga je 10 dagen in thuisquarantaine. Om duidelijk te zijn naar de leden legt VC Kessel deze maatregel, te allen tijde, op voor al onze leden. We hebben veel leden die in de zorg werken en we willen naar hen toe geen enkel risico lopen.
 6. In de zaal zijn door de gemeente maatregelen aangegeven (handen desinfecteren, looproutes, info op kleedlokalen, enz.). Ontsmet regelmatig je handen
 7. Ben op de hoogte van wie er per training/wedstrijd aanwezig is. Bij de competitie- en CMV teams zijn de train(st)ers/coaches hiervoor verantwoordelijk. Bij de recreantenteams stellen jullie daarvoor iemand aan. Van belang bij besmettingen
 8. CMV t/m 12 jaar. De spelers hoeven geen afstand te houden tot elkaar of tot andere leeftijdsgroepen. Coaches en overige begeleiders houden 1.5 meter afstand tot elkaar. ABC-jeugd 13 tot 18 jaar. De spelers hoeven geen afstand te houden tot elkaar, wel 1.5 meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. Coaches en overige begeleiders houden 1.5 meter afstand tot alle andere personen.
 9. Binnen het speelveld hoeft niemand 1.5 meter afstand te houden.
 10. Alle materialen die jullie gebruiken (ook de spelersbanken), dienen na iedere training/wedstrijd schoongemaakt te worden. Zowel in de zaal als in de ballenkarren liggen schoonmaakmiddelen. Geef het door als deze spullen niet meer voorradig zijn.

Wedstrijden/toernooien

 1. Ieder VC Kessel team is verantwoordelijk voor registratie van aanwezigen van het eigen team tijdens een wedstrijd/toernooi. Het gastteam is daar ook zelf verantwoordelijk voor. Het DWF registreert ook bij de Nevobo competitie spelende teams. Vul het DWF van tevoren al thuis in.
 2. GEEN PUBLIEK in de zaal bij trainingen/wedstrijden/toernooien. Alleen begeleiding (1 of 2 coaches) van een team en een rijdende ouder van jeugdteams (t/m 17 jaar) mogen op de tribune plaatsnemen.
 3. Het thuisteam probeert de tegenstander ook nog voor de wedstrijd extra te informeren. GEEN PUBLIEK.
 4. De kantine is  GESLOTEN.
 5. Opstelling van de zaal met daarin looproutes tijdens volleybal wedstrijden zijn bekendgemaakt. Iedereen (m.u.v. niv. 3 en 4, is een andere indeling) dient zich aan deze opstelling te houden.
 6. Wisselspeelsters/staf moeten buiten de speelveldlijnen ook 1.5 meter afstand houden van elkaar. Voor CMV- en ABC-jeugd gelden iets andere regels. Zie punt 4 algemeen.
 7. Er is 1 teller per speelveld.
 8. Voorlopig zaalwachten in de zaal tijdens thuiswedstrijden. Herkenbaar aan VC Kessel shirt.
 9. Let op bij het gebruik van de kleedlokalen. Maak ruimte bij de wissel. Zie ook punt 7 ALGEMEEN.

Algemene richtlijnen vanuit de Nevobo, via www.nevobo.nl :

 • Wat houden deze nieuwe maatregelen in voor VC Kessel voor de komende 4 weken:
  • Alle trainingen van D1 en D2 worden stilgelegd
  • Alle trainingen van D3 (qua leeftijd bijna allemaal <18) gaan door. Ze hebben hierover onderling overleg gehad
  • Alle trainingen van de jeugd (niv. 3-4, MC teams) gaan door, m.u.v. de herfstvakantie
  • Alle wedstrijden/toernooien voor alle teams komen te vervallen
  • Jeugdteams mogen onderlinge wedstrijden spelen met jeugdteams van de eigen club
  • Alle trainingen en wedstrijden van de recreanten komen te vervallen