Coronaprotocol seizoen 2020-2021

Beste leden, commissieleden, ouders, bezoekers van de website,

We zijn inmiddels een aantal weken weer binnen aan het volleyballen. Even wennen, maar we kunnen in ieder geval weer volleyballen voor hen die het veilig genoeg vinden. Het zal een bijzonder competitiejaar worden, waarbij we hopen dat we het helemaal kunnen afmaken.

Om te kunnen beginnen hebben we maatregelen moeten nemen in de zaal en de kantine. Daarbij is rekening gehouden met de regels van de overheid/gemeente, de Nevobo en wat wij als VC Kessel verantwoord vinden. Deze maatregelen vind je hieronder terug.

Wat heel erg van belang is: er mag geen publiek in de zaal tijdens wedstrijden en trainingen m.u.v. 1 of 2 coaches van een team en een chauffeur. En ook in de kantine is maar beperkte ruimte. Dat is heel erg jammer voor de sfeer tijdens wedstrijden in de zaal. We zijn wel aan het kijken of het gaat lukken om een livestream van de wedstrijden mogelijk te maken.

Lees onderstaande informatie goed door. Laten we met z’n allen proberen de regels zoveel mogelijk na te leven en er een sportief en veilig seizoen van te maken. Dat kan alleen als jullie allemaal meewerken! Iedereen een sportieve start van de competitie en toernooien gewenst.

Protocol voor binnen volleybal

Algemeen

 1. Als je ziekteverschijnselen hebt, kom dan niet naar de zaal/kantine/training/wedstrijd. Ga ook naar huis als je klachten krijgt tijdens de trainingen/wedstrijden.
 2. In de zaal zijn door de gemeente maatregelen aangegeven (handen desinfecteren, looproutes, info op kleedlokalen, enz.). Ontsmet regelmatig je handen
 3. Ben op de hoogte van wie er per training/wedstrijd aanwezig is. Bij de competitie- en CMV teams zijn de train(st)ers/coaches hiervoor verantwoordelijk. Bij de recreantenteams stellen jullie daarvoor iemand aan. Van belang bij besmettingen.
 4. CMV t/m 12 jaar. De spelers hoeven geen afstand te houden tot elkaar of tot andere leeftijdsgroepen. Coaches en overige begeleiders houden 1.5 meter afstand tot elkaar. ABC-jeugd 13 t/m 18 jaar. De spelers hoeven geen afstand te houden tot elkaar, wel 1.5 meter afstand tot personen boven de 18 jaar. Coaches en overige begeleiders houden 1.5 meter afstand tot alle andere personen. Senioren/recreanten. Alle aanwezigen moeten 1.5 meter afstand houden tot andere personen.
 5. Binnen het speelveld hoeft niemand 1.5 mtr. afstand te houden. Buiten het speelveld gelden in alle ruimtes de regels onder punt 4 en de regels tijdens wedstrijden/toernooien.
 6. Alle materialen die jullie gebruiken (ook de spelersbanken), dienen na iedere training/wedstrijd schoongemaakt te worden. Zowel in de zaal als in de ballenkarren liggen schoonmaakmiddelen. Geef het door als deze spullen niet meer voorradig zijn.
 7. Vanwege beperkte ruimte in de kleedlokalen/douches, gaat de voorkeur uit naar thuis douchen. Per kleedlokaal kunnen 2 personen tegelijkertijd onder de douche. Houd 1.5 mtr. afstand in de kleedlokalen.
 8. Ventilatiesysteem/airco is goedgekeurd

Wedstrijden/toernooien

 1. Ieder VC Kessel team is verantwoordelijk voor registratie van aanwezigen van het eigen team tijdens een wedstrijd/toernooi. Het gastteam is daar ook zelf verantwoordelijk voor. Het DWF registreert ook bij de Nevobo competitie spelende teams. Vul het DWF van tevoren al thuis in
 2. GEEN PUBLIEK in de zaal bij trainingen/wedstrijden/toernooien. Alleen begeleiding (1 of 2 coaches) van een team en een chauffeur, kunnen op de tribune of in de kantine plaatsnemen
 3. Op de site van VC Kessel publiceren we alle maatregelen. Het thuisteam probeert de tegenstander ook nog voor de wedstrijd extra te informeren, GEEN PUBLIEK.
 4. Opstelling van de zaal met daarin looproutes tijdens volleybal wedstrijden wordt bekendgemaakt. Iedereen (m.u.v. niv. 3 en 4, is een andere indeling) dient zich aan deze opstelling te houden
 5. Wisselspeelsters/staf moeten buiten de speelveldlijnen ook 1.5 mtr. afstand houden van elkaar. Voor CMV- en ABC-jeugd gelden iets andere regels. Zie punt 4 algemeen
 6. Er is 1 teller per speelveld. Electronisch scorebord wordt NIET gebruikt
 7. Voorlopig zaalwachten in de zaal tijdens thuiswedstrijden. Herkenbaar aan VC Kessel shirt
 8. Let op bij het gebruik van de kleedlokalen. Maak ruimte bij de wissel. Zie ook punt 7 ALGEMEEN

Algemene richtlijnen vanuit de Nevobo: Raadpleeg protocol indoor volleybal (update 4 september)
Richtlijnen specifiek voor scheidsrechters: Raadpleeg Arbitrageprotocol indoor volleybal

Protocol kantine

 1. Als je ziekteverschijnselen hebt kom je niet naar de kantine
 2. Als je de kantine gaat gebruiken, bij binnenkomst handen desinfecteren en jezelf registreren. Er staat een tafeltje met lijstje waarop je de gegevens die gevraagd worden invult. Deze gegevens worden na 2 weken verwijderd door de kantinecommissie
 3. In de kantine is een opstelling gemaakt waarbij iedereen 1.5 mtr. afstand kan houden. Personen uit 1 huishouden mogen wel bij elkaar zitten.
 4. Je bent verplicht om in de kantine plaats te nemen. Staan is niet toegestaan
 5. Bij de wedstrijden/toernooien kun je dus met een beperkt aantal personen gebruik maken van de kantine
 6. Achter de bar 1 persoon
 7. Je handen telkens goed schoonhouden
 8. Koffie en thee in kartonnen bekers schenken
 9. Graag betalen met pin/contactloos