Afgelopen zaterdag mochten de dames van Kessel voor de tweede week op rij thuis spelen. Dit keer met pupil van de maand Lotte tegen het welbekende Jokers uit Maastricht. Een ploeg die op dat moment meedraaide op de 2e plek, waardoor de dames in de voorbespreking te horen kregen vrij uit en met lef te moeten gaan spelen. Ook dat had pupil Lotte in de voorbespreking goed gehoord en hiermee werd het eerste punt van de wedstrijd ook door Lotte gescoord.

Terug naar de wedstrijd, in de eerste set werd door een goede servicebeurt al snel een 4-0 voorsprong op het scorebord gezet. De dames wisten dit vast te houden tot het einde van de set en hielden de eerste set met 25-18 in Kessel.

De tweede set waren de rollen omgedraaid. Kessel kon de servicedruk niet vasthouden en maakte zelf teveel fouten om een voorsprong op te kunnen bouwen. Als snel werd er tegen een achterstand aangekeken die helaas niet meer om te draaien was. De set ging dan ook met 22-25 naar de dames uit Maastricht. Ondertussen kregen we de opdracht om de mannen van het Nederlands Elftal te volgen en ook met 3-1 te winnen.

Zo gezegd, zo gedaan. Echter leken set 3 en 4 een volledig kopie van set 1 en 2. In set 3 weten we de servicedruk op te bouwen, verdedigend veel van de grond te houden en aanvallend te scoren. Deze set houden we dan ook met 25-18 in Kessel.

Set 4 werd alles op alles gezet om de 4 punten in Kessel te houden. Helaas keken we net zoals in set 2 al snel tegen een achterstand aan. De nodige time-outs en wissels mochten niet meer baten waardoor de vierde set met 16-25 richting Maastricht gaat. Set 5, kort maar helaas niet zo krachtig. In het begin lijkt het Kessel die een goede start maakt door met 6-2 op voorsprong te komen. Door een sterke service van de Jokers en fouten aan de Kesselse kant werd deze stand al snel gelijk gezet op 6-6. Na de kant wissel op 7-8 weten de Jokers punt voor punt voor te blijven en gaat de vijfde set met 12-15 naar Maastricht. Een 2-3 verlies voor Kessel maar niet ontevreden met het speelbeeld dat we laten zien. Volgende week spelen we om 16.30u uit tegen dames1 van Velden in Velden. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie support!