Verslagen Dames 1   |   VERSLAGEN DAMES 2

01-04-2017

Deze zaterdag heeft VC Kessel dames 2 gewonnen van de koploper met 3-1!!!!

1 april….

Zaterdag 1 april was het zover, de Kesselse dames moesten het opnemen tegen de koploper van de poule, Acretos dames 1. Vol goede moed gingen ze de wedstrijd in, want niks stond op het spel behalve lekker ballen en puntjes proberen af te pakken van Accretos. De eerste set liep erg lekker bij Kessel dames 2. We stonden erg goed te verdedigen en te serveren en we vonden de gaatjes in het veld bij de tegenstanders. De set ging op en af, vaak stond Acretos net een paar puntjes voor, maar dan kwam Kessel weer terug en stonden zij af en toe voor. Op het einde maakten de Kesselse meiden een eindsprint en wonnen ze met 20-25 de eerste set. Erg blij, een puntje afgepakt van de koploper.

Nu proberen door te gaan op de manier waarop we de eerste set geëindigd zijn. De 2e set begon wat minder, Accretos kwam voor te staan met 9-5. Maar toen kwam Vunke aan de serves en na een goede reeks kwam Kessel voor te staan met 9-12. De 2 teams waar redelijk aan elkaar gewaagd in deze set, maar helaas heeft Kessel de 2e set toch verloren met 25-18. 1-1, niks aan de hand, weer vol ervoor gaan in de 3e set.
Accretos kwam voor te staan met 13-19. Kessel dames 2 vocht terug tot 19-19 en verloren helaas met 25-22. De laatste set was nogal opmerkelijk. We stonden lekker te ballen en kwamen voor te staan met 7-9. Toen Kessel wou gaan serveren, kwam de teller erachter dat er aan de kant van Kessel een fout op het wedstrijd formulier stond. Lincy stond op het formulier i.p.v. Ayla die in het veld stond. Kessel kwam weer op 0 punten (ja 0…) te staan terwijl Acretos op 7 punten bleven staan (stand: 7-0). Vol positieve vechtlust ging Kessel er weer tegenaan. We kwamen erg goed terug maar ondanks de goede vibe die we hadden, hebben we helaas toch verloren met 25-18.

Met 3-1 verloren van de koploper, maar toch blij met het puntje dat we hebben binnengesleept!!

Uitslag:

Accretos  –  Dames 2    3 – 1  (20-25, 25-18, 25-22, 25-18)

11-03-2017

Zaterdag 11 maart op het programma: VC Athos ’70 dames 2. De vorige keer een leuke pot tegen gespeeld, en toen gewonnen. We gingen met veel enthousiasme het veld in, en begonnen te spelen. Al snel kwamen we voor te staan, en vond Athos het moeilijk om ons bij te houden. Op het einde van de set verloren we zelf een beetje de concentratie maar alsnog haalden we de set binnen met 25-17.

We begonnen aan de tweede set, we dachten er te makkelijk over en stonden al heel snel achter met 2-9. We maakten veel persoonlijke fouten en de concentratie was ver te zoeken. De set was snel afgelopen met een 14-25 verlies. Set 3, de woorden van Sander: Dames het is weer 0-0. Ga ervoor! Op de begin van de set hadden wij een kleine voorsprong, maar Athos kwam weer dichterbij. Het was een leuke set met veel ups en downs voor beide teams. Uiteindelijk liep Kessel verder uit en wonnen we de set met 25-19. Set 4, het is nu of nooit! Al meteen had Athos een voorsprong. We probeerden bij te komen maar het lukte niet, Athos was beter gaan kijken en wij speelden te makkelijk. Vervolgens werden we helemaal weg geserveerd. Het werd 13-25 voor Athos.

Toen kwam de 5e en ook laatste set, we moesten ervoor gaan en gingen gespannen het veld in. Athos vond het moeilijk om onze ballen onder controle te houden en ze zelf scorend over het net te krijgen. De set was snel over, met een 15-5 voor Kessel!

Yes, de wedstrijd gewonnen met 3-2 van de nummer 3!

Volgende week een thuiswedstrijd om 18.00 tegen Ledub dames 4!

Uitslag:

VC Athos ’70 2  –  Dames 2    2 – 3  (16-25, 25-14, 20-25, 25-13, 5-15)

04-03-2017

Vandaag zou wel eens een leuke en spannende wedstrijd kunnen worden.

We begonnen de eerste set met een kleine achterstand van 5-9. Al snel waren we goed teruggekomen door de goede verdediging in het achterveld en het tactisch spelen naar de overkant. Maar ook Horn keek goed en scoorde punten met het slim spelen waardoor we gelijk op liepen. Met een goede servicereeks vanuit Kessel konden we een beetje uitlopen met 21-19. Horn liet zich niet wegspelen en won de set uiteindelijk met 23-25. De tweede set begonnen we sterk maar Horn wist zich snel te herpakken en haalde ons in. Er waren aan onze kant veel servicefouten waar Horn profijt van had. Ook had Horn net iets meer kracht in de aanval waardoor wij moeite hadden om de bal goed bij de spelverdeler te krijgen.

Set 2 gaat aan onze neus voorbij met 16-25.

Set 3 begon met de woorden van Sander “Deze set is het alles of niets” we hadden een taak. Als we deze set zouden winnen zou er nog van alles kunnen gebeuren. De set ging erg gelijk op. Met goede servicedruk vanuit onze kant liepen we uit met 10-7. Er werd goed gekeken en goed geluisterd naar de tips vanuit de kant en in het veld. Door het slimme spelen en de goede verdediging winnen wij deze set met 26-24.

Set 4, deze moesten we pakken om nog te kunnen winnen, maar er volgde al snel een kleine achterstand van 0-4. de servicepass kwam niet goed bij de spelverdeler waardoor de ballen er te makkelijk overheen gingen en we hun de kans gaven om het af te maken. Tijdens de time-out kregen we de taak dat er geen één bal meer in het centrum mocht vallen. Ga ervoor! We kwamen weer dichterbij Horn. Bij 16-21 werd het spannend. Het kon nog lukken. Maar uiteindelijk was het Horn die de set won, en de 4 punten mee naar huis nam. Het was voor ons een leuke wedstrijd om te spelen. Helaas niet gewonnen maar goed gespeeld. Dames 2 wilt Lotte van ’t Ooster, Anne van den Beuken en Mathilde Grabert bedanken voor het versterken van ons team. Volgende week spelen we tegen VC Athos.