Na de domper van vorige week werd er afgelopen week hard getraind om deze zaterdag 25 november weer paraat te staan tegen ditmaal Livoc Liessel dames 1.

De dames uit Liessel halen regelmatig punten binnen en staan stevig in de middenmoot in de stand. We waren dus gewaarschuwd. De eerste set gingen we voortvarend uit de startblokken en leek Liessel even geen antwoord te hebben. Let wel, even, want tegen de helft van de set begon onze voorsprong te slinken en kwam Livoc steeds dichterbij. Gelukkig wisten wij wel op tijd te scoren en bleef deze set aan Kesselse kant met 25-18.

In de 2e set kwam er meer onrust binnen de lijnen en leek de drive en focus een stuk minder ondanks de eerste gewonnen set. Livoc kreeg daarentegen vleugels en kreeg de ene na de andere slimme of geslagen bal op de grond. De verschillende wissels konden het verschil niet meer maken en zo werd de stand 1-1 in sets bij 19-25.

Nog niks aan de hand zou je zeggen, maar dat we moesten vechten bleek wel in de 3e set, want ook in die set moesten we een voorsprong uit handen geven en werd de eindsprint nog spannend. Livoc nam het laatste punt in ontvangst bij 27-29.

Oppakken en doorgaan en zo gemakkelijk geeft Kessel zich niet gewonnen. In de 4e set kregen we beter vat op de slimme balletjes en wisten we zelf ook vaker te scoren. Bij 25-21 was de 5-setter een feit.

Helaas leek toen de koek een beetje op en ondanks dat het aardig gelijk op ging in het eerste deel van de 5e set, nam Livoc het voortouw en gaf dit niet meer af. Bij 10-15 moesten wij genoegen nemen met 2 punten en had Liessel de winst in handen. Dit verlies leidt tot een mooie gedeelde 1e plek met SEC en Limax, maar we hadden onze voorsprong op SEC kunnen vergroten en zullen hard moeten vechten om onze plek te verdedigen. Komende zaterdag is een vrij weekend voor ons, zaterdag 9 december reizen we af naar Kerkrade en spelen we tegen Furos dames 1 om 18u in sporthal Rolduc.