Na de persconferentie van 21 april jl. over de voortgang van de maatregelen m.b.t. het Corona virus wordt er nog steeds veel geduld en volharding van ons verwacht. Maar er zijn ook wat versoepelingen in zicht. Mondjesmaat lijken de protocollen en regelgevingen m.b.t. het Corona virus wat aangepast te gaan worden. Het liefste zouden we daarom allemaal de volleybal willen pakken en alvast heerlijk buiten gaan volleyballen. Maar dat gaat helaas nog niet. De versoepeling geldt vooral voor de jeugd t/m 12 jaar en jeugd tussen 13 t/m 18 jaar. Senioren kunnen nog niet gaan volleyballen. En binnen volleyballen wordt helemaal nog niet toegestaan.

In de communicatie van 21 april is door Mark Rutte gesteld dat de lokale implementatie van de versoepeling van de regels t.a.v. de sportbeoefening, de verantwoordelijkheid is van de gemeente. 

NOC*NSF heeft namens de sportbonden via de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) alle gemeenten geïnformeerd over het algemeen landelijk protocol voor de sport met een verwijzing naar de sportspecifieke invullingen. Vanuit de Nevobo zijn opstartregels en -protocollen opgesteld. In onderstaande link vinden jullie de informatie terug:

Nieuwsbericht Nevobo

Gekeken naar alle voorwaarden en beperkte mogelijkheden, moeten we als VC Kessel constateren dat we niet kunnen voldoen aan alle buiten protocollen om te volleyballen.

Tevens is het ook zo, dat ons trainingsseizoen na de meivakantie nog maar een paar weken zou doorgaan.

Vanuit VC Kessel wordt daarom de mogelijkheid om buiten te volleyballen niet gefaciliteerd.

We rekenen op jullie begrip.

Houd de moed erin, blijf gezond en blijf de regelgevingen volgen.

Namens het bestuur

Henriëtte