Ziehier, de locatie waar zich vanmorgen onderstaande afspeelde…

Nadat de heren recreanten afgelopen vrijdag op hun eigen kenmerkende wijze kerstfeest gevierd hadden bleek vanmorgen nog maar eens dat nog niet alle versnaperingen in vloeibare danwel vaste vorm waren verteerd. Sterker nog, het duurde nog minimaal drie sets voordat Kessel op zijn sterkst was.

Maar eerst even terug naar vrijdagavond, de avond dat de selectie zowaar weer bijna compleet was. Slechts twee leden konden door andere verplichtingen niet de gang naar de sporthal maken, de rest was er uiteraard wel, want wie wil er nu al die lekkere versnaperingen missen.

Zoals te doen gebruikelijk zou dit jaar ook weer eenieder zich in de keuken begeven en zelf iets eetbaars in elkaar knutselen. Echter, door de enorme hoeveelheden van vorige jaren werd er dit keer wijselijk besloten door Jos dat we „centrale“ inkoop gingen doen. Twee man, te weten onze penningmeester en Jos zelf, zouden dus alle hapjes verzorgen. Prima idee!! Alleen wel jammer dat Jos met het plan kwam nadat Henk had aangegeven dit jaar zelf bitterballen te willen maken. Die hadden we toch graag geproefd, maar wat schetste vanmorgen onze verbazing??? Henk blijkt gewoon een cateringbedrijf in Neerkant te hebben, zoals duidelijk op bijgevoegde foto te zien. Was de 4-0 nederlaag dan te wijten aan een stukje infiltratie? Had Henkie onze geheime wapens doorgegeven aan die Brabo’s?

Wellicht, maar gezien het spelbeeld was dat niet echt nodig geweest. Wel hebben we nu in ieder geval al een adresje waar we de hapjes voor het 50-jarig jubileum kunnen bestellen.

Goed, terug naar belangrijkere zaken; de wedstrijd van hedenmorgen in het Brabantse Neerkant. Tegen een tegenstander die ook weet wat verliezen is. Vorig jaar waren ze namelijk gedegradeerd uit de A-Poule…

Echter, al snel bleek dat de Brabantse mannen een maat te groot waren voor een gehandicapt Kessel. Met slechts 7 man togen we naar Neerkant, maar aanspraak op een punt of meer hebben we eerlijkheidshalve niet gemaakt. De eerste drie sets werd er wel van alles geprobeerd, maar met 25-13, 25-10 en 25-11 kun je toch nauwelijks spreken van spanning of nét niet….. De reden zullen we nooit weten, maar het zal wel aan slaapgebrek of drankovervloed gelegen hebben. De concentratie kon niet vastgehouden worden, de passing liep niet goed, de bal was te zacht en de zon scheen in onze ogen. O ja, ook de vloer was te glad en het dak was veel te laag….. Meer redenen konden we niet bedenken om deze beschamende prestatie te verklaren.

Nadat we elkaar tussen de derde en vierde set goed in de ogen hadden gekeken ging Kessel er toch nog eens goed voor staan. Met veel inzet werd het zowaar nog een leuke en spannende set met zelfs twee setpunten voor de mannen uit het romantisch maasdorp. Het mocht jammer genoeg niet baten, door een wissel aan Brabantse kant werd er een goede passer ingezet en daardoor konden de mannen uit Neerkant het tij nog net op tijd keren, 28-26 en daarmee dus een 4-0 nederlaag.

Kessel was echter redelijk opgetogen uit de strijd gekomen, we konden met opgeheven hoofd het veld verlaten, met in het achterhoofd de reeds beschreven extra informatie die in de toekomst zeker nog van pas gaat komen.

Voor dit jaar zit het er op qua wedstrijden, de kerst nadert met rasse schreden en het is dan ook tijd om de tussenbalans op te maken.

Qua sportiviteit gaat het niet crescendo dit seizoen, tot nog toe slecht vier schamele punten uit 5 wedstrijden. Daarnaast merken we ook dat we ouder worden en dat blessures niet meer zomaar vanzelf over gaan. Alles duurt langer dan gewend, het herstel vergt voor sommigen al meerdere maanden en dat vreet, niet alleen bij de geblesseerde zelf. Tijdens de trainingen en bij het schrijven van de stukjes gaan we er vaak wat luchtig overheen, maar het zijn wel serieuze verschijnselen waar we mee te dealen hebben, ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen leed.

Het bestuur heeft het al geschreven en aangehaald, gezondheid is een groot goed. De heren recreanten sluiten zich daar maar al te graag bij aan en wij willen daarom iedereen

                         

hele prettige feestdagen en een uitermate gezond 2020 wensen.

O ja, voor alle leden vanaf meisjes B is er op 3 januari het mixtournooi. Daarvoor komt nog meer info via de sociale media is mij verzekerd, maar zet het maar alvast als eerste actiepunt op de agenda van 2020!! Komt allen!!!