Op zondag 10 december was onze laatste wedstrijd van het seizoen gepland. Thuis tegen Set Up uit Meerlo. Deze tegenstander kennen we ook al jaren, speelt ook al jaren samen en hebben in de persoon van Jo Pouwels een bekende van vele ouderen onder ons. Nog altijd even fanatiek als in zijn beste jaren, nog altijd een pain in the ass voor het scheidsrechterskorps, ook zoals in zijn beste jaren zullen we maar zeggen….

Ondanks het verschrikkelijk slechte winterweer waren de mannen uit Meerlo als eerste bij onze sporthal gearriveerd. Om 8.45 stond men al te trappelen van ongeduld, of van de kou. Waarschijnlijk was het trainingskamp op de Venlose Hei eerder dan verwacht afgelopen………..

De heren recreanten van Kesselse komaf waren natuurlijk nog in geen velden of wegen te bekennen, dus het ergernisniveau van de mannen uit Meerlo was al lichtelijk gestegen.

Dit niveau wist men trouwens tijdens de gehele wedstrijd met militaire precisie vast te houden.

Na het inspelen en inslaan werd tijdens de eerste punten al duidelijk waar de Meerlonaren voor kwamen: 5 punten, vier sets winnen en snel naar huis.

Met veel pressie en afwisseling in slagen werd Kessel volkomen zoek gespeeld. Ondanks verwoede pogingen om de tegenstander aan het wankelen te brengen gingen de eerste twee sets met gemak naar Set Up, 10-25 en 15-25 zijn duidelijke cijfers.

Toch speelde Kessel niet eens zo beroerd, maar de tegenstander vandaag was gewoonweg een tand feller, geconcentreerder en beter georganiseerd. Dat laatste is trouwens op zich niet zo’n prestatie, daarin wordt Kessel door iedereen afgetroeft. Maar alla, dat heeft ook wel weer zijn charmes en we zijn tenslotte voor ons plezier aan het ballen en daarin zijn we verreweg de beste uit de poule. Daar kan Set Up nog wel een puntje aan zuigen. Voor ons is de koffie na de wedstrijd minstens zo belangrijk als de wedstrijd zelf zullen we maar zeggen.

Na de twee verloren sets rechtte Kessel traditiegetrouw weer de rug, want de derde set brak aan. Dat is meestal de set waarin Kessel op z’n sterkst blijkt te zijn. De slaap uit de ogen, de concentratie gevonden en zowaar ontstaat er dan iets van organisatie in het veld. En dan blijkt dat we prima kunnen volleyballen, Set Up wordt met duidelijke cijfers aan de kant geschoven, van 8-1 gaat het naar 18-10 en net voordat Set Up hun zaakjes weer op orde heeft is het 25-22 in het voordeel van de thuisploeg, dit tot grote ergernis van vooral Jo Pouwels. Die had gedacht even met 4-0 uit Kessel te vertrekken.

De Kesselse mannen hadden echter in deze derde set al hun kruit verschoten, waardoor de vierde weer een kopie van set 1 en 2 werd. Veel afwisseling in slagen, de concentratie weer optimaal aan Meerlose kant en zodoende werd deze set weer een relatief eenvoudige prooi voor Set Up, 16-25.

Een 3-1 verliespartij dus, maar zeker een verliespartij met positieve punten. Iedereen aan Kesselse kant had lekker gebald en naar behoren zijn taken vervuld, en dat allemaal zonder gedoe en gezeur.

Voor ons is nu de winterstop al aangebroken, dit jaar zit het erop, op 7 januari gaan we echter weer vrolijk verder en vinden we in Melderslo onze tegenstander.

Het is vrij waarschijnlijk dat een groot deel van de selectie op 6 januari alvast weer een beetje aan de bal kan snuffelen tijdens het nieuwjaarstoernooi, tot die tijd kunnen de geblesseerden hun wonden nog wat laten helen, trainen we gewoon door en vieren we natuurlijk ook ons eigen Kerstfeest op 22 december. Benieuwd wat we dit jaar weer allemaal te verstouwen krijgen want traditiegetrouw maken we allemaal ZELF onze hapjes, daar mag van Graat geen vrouw aan te pas komen, dat is mannenwerk. Niks kant en klaar bij de Phicoop uit het schap gerukt, nee nee, allemaal handgemaakt kwaliteitsspul. Louter het beste van het beste.