Afgelopen zaterdag speelden de dames van Kessel een belangrijke, spannende wedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld tegen de Jokers DS1, nummer één op de ranglijst. De Kesselse dames stonden zelf tweede. Met veel trouwe, fanatieke supporters op de tribunes ging de wedstrijd van start. Assistent coach Edwin Maessen was afgelopen zaterdag ook van de partij, voor de nodige extra tips en aanvullingen. Kessel begon erg sterk aan de wedstrijd. De dames wisten dan ook meteen uit te lopen op de Jokers en hielden deze voorsprong vast. De set leek gemakkelijk naar Kessel te gaan, maar na een 24-18 voorsprong werd het toch nog spannend. Een goede service van de tegenstander zorgde voor puntenverlies aan Kesselse kant. De Jokers wisten terug te komen tot 24-23 en iedereen in de zaal hield zijn hart vast. Gelukkig maakten de dames van Kessel toen eindelijk het winnende punt en was de eerste set binnen.

In de tweede set wisten de Jokers het goede spel van eind eerste set vast te houden. De Kesselse dames kregen geen grip op het spel. Drie opstellingsfouten achter elkaar, allen niet gezien door de scheids, werkten ook niet echt mee en de set ging helaas naar de Jokers met 18-25.

In de derde set was het zaak om het goede spel weer op te pakken. De wil om te winnen was flink aanwezig en gelukkig gingen de dames hier dan ook naar spelen. De derde set was geen spannende set, de Kesselse dames lieten goed volleybal zien. De dames uit Maastricht haalden ontzettend veel ballen van de grond, maar toch wist Kessel ze te plaatsen en te smashen. De derde set werd gewonnen met 25-15.

Met nog maar één set te gaan om te winnen, begon de vierde set toch meteen met een achterstand. Vastbesloten om 3-1 te winnen wisten de dames puntje voor puntje terug te komen. Vanaf 15-15 lukte aan Kesselse kant opeens alles en werden de ballen bij de tegenstander op de grond geknald. Het was erop en erover. Kessel ging er de volle 100% voor en pakte dan ook de laatste set met 25-20. Al met al een leuke, spannende wedstrijd en super blij met deze 3-1 overwinning. De eerste plek is veroverd! Komende zaterdag spelen de dames om 17.00 in Nuth tegen Vludoc DS1. Alle supporters ontzettend bedankt voor al het aanmoedigen en hopelijk weer tot volgende week!

VC Kessel Dames 1 – VC Jokers Dames 1: 3-1