Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Kessel een belangrijke wedstrijd op het programma. Nummer 10 (Kessel) tegen nummer 11 (Velden) en nog steeds in strijd om die ene PD-plek.

Kessel ging met 2 punten voorsprong op de ranglijst de wedstrijd in. Van tevoren werd ons verteld dat we met lef moesten spelen en geen domme fouten moesten maken. Zo gezegd, zo gedaan en zo gingen we in de eerste set goed van start. Na een gelijk oplopende stand tot aan de helft van de set weten we in de laatste fase de set naar ons toe te trekken en met 25-16 te winnen.

Set 2 leek het omgekeerde van set 1. Al snel keken we tegen een achterstand een en na herhaalijkde pogingen tot gelijke stand weten we door persoonlijke fouten niet op voorsprong te komen. Velden wint deze set dan ook met 22-25.

Set 3, nieuwe ronde nieuwe kansen, en die weten we vanaf het begin dan ook goed te benutten. Na weer een gelijk oplopende stand trekken we aan het langste eind door lef te tonen. Met 25-22 houden we deze set in Kessel.

Nog 1 set en we kunnen uitlopen op de ranglijst. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na een achterstand weten we in set 4 een aantal keer terug te komen tot een gelijke stand, waarna Velden vervolgens keer op keer weer een aantal punten uitloopt. Helaas was velden op een stand van 23-24 de sterkste ploeg en winnen ze de set met 23-25.

Alles op alles zetten om die belangrijke 5e set te winnen. En met die gedachte ging zowel Kessel als Velden het veld op. Na een spannende set weet Kessel na een achterstand terug te komen tot 15-15. Aan het einde van de set blijkt Velden de sterkere ploeg door de winst met 15-17 naar zich toe te trekken. Dit zorgt ervoor dat we nog 1 punt voorsprong hebben op Velden en we er alles aan zullen doen om de laatste 2 wedstrijd van het seizoen met goed resultaat af te sluiten.

Aankomende zaterdag spelen we om 19.00u tegen de Jokers in Maastricht. Alle support is welkom!