Zaterdag 18 september mochten we voor het eerst sinds lange tijd weer aantreden in het Kesselse rood. Om meteen de sfeer er goed in te brengen werd door een deel van het team de lokale onderneming in Boxmeer gesteund met een lekkere lunch voorafgaand aan de wedstrijd. Met een goede bodem werd de reis van 5 minuten naar Sambeek vervolgd. Na enige vertraging (van 45 minuten) konden we aan de wedstrijd beginnen in een oververhitte sporthal; de zweetdruppels stonden al op het voorhoofd voordat er een bal was geraakt.

De eerste set werd goed gestart, al snel stond er een goede voorsprong van 5 punten op het telbord. Deze voorsprong werd vastgehouden tot het midden van de set, daarna kwam Avance beter in het spel met name door een goede service en toch wat angstig spel aan Kesselse kant. We kregen de kans om de wedstrijd af te maken, maar de spreekwoordelijke keutel zat te veel in de weg, waardoor Avance aan het einde van de set 6 punten op rij kon scoren en wij er niet meer aan te pas kwamen. De eerste set ging verloren met 25-23.

Set 2 werd ondanks deze tegenslag goed gestart en opnieuw kwamen we op een voorsprong van 4-5 punten die tot aan de 15 werd vastgehouden. Toen lieten we de teugels iets te veel vieren waardoor Avance zelfs een kleine voorsprong kreeg, die we gelukkig toch weer konden keren. Dit keer bleven we Avance voor en ging de set naar ons met 22-25.

In set 3 en 4 werd opnieuw hard gewerkt om een voorsprong op te bouwen, welke in beide sets werd vastgehouden en we Avance onder de 20 punten wisten te houden. Op het einde van de 4e set ontwikkelde zich nog een kleine dip, waardoor een setwinst van 9-25 toch maar een setwinst van 15-25 werd. Al met al blij met een 1-3 winst!

Ook onze trouwe supporters waren dolblij dat ze weer een wedstrijd mochten bijwonen, met veel enthousiasme zaten ze ons aan de kant toe te juichen. Al had het weinig gescheeld of men had de wedstrijd gemist. Een lekke band had bijna roet in het eten gegooid, maar gelukkig kan Sef hard fietsen!

De wedstrijd kreeg nog een pikant staartje; vanwege de hitte in de kleedkamer zochten een aantal speelsters de koelte op in een tegenover gelegen leeg kleedlokaal. Echter bleek dit lokaal niet leeg en werden de daar aanwezige heren getrakteerd op een tweetal zeer schaars geklede dames. Hilariteit alom, zo viel er toch nog genoeg te lachen ondanks de weggeven set.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en als het goed is dan ook zonder alle Corona-beperkingen. Ons publiek is welkom om ons te komen aanmoedigen vanaf 16u in Sporthal Achter de Haof. Denk, voor een drankje in de Kantine, wel even aan de QR-code. Tot volgende week!!