Na de goede wedstrijd tegen Arsenaal was het vandaag tijd om maar weer eens wat meer puntjes mee naar huis te nemen dat dat dikverdiende ene puntje van vorige week.

Kind van rekening zou dan Hegelsom moeten worden en voor diegene die ons al wat langer volgt betekent dit een feest der herkenning. Hegelsom uit, altijd lastig.

Waarom? Natuurlijk vanwege het enorm lage dak, de lichtinval, de kleine bekrompen ruimte aan de zijkanten en achterkanten van het veld en natuurlijk de enorm uitgedaagde tegenstander die er op gebrand was om de nederlaag van een paar weken geleden recht te zetten. Toen verliep het totaal niet naar wens van de gasten, dus Kessel verwachtte een tot op het bot getergde tegenstander die ons met alle mogelijke middelen zou bestrijden om de punten in eigen huis te houden.

Maar goed dat in het leven niet altijd alles uitkomt…..

Hegelsom was vandaag de ideale tegenstander, zo bleek.

Na wat oponthoud omdat er geen scheidrechter was werd dan toch om 11.10 begonnen met de wedstrijd. Kessel was deze aanvangstijd natuurlijk niet gewend, maar ook al omdat de zomertijd ingegaan was beviel ons dit eigenlijk prima. Iedereen was wakker, goedgeluimd en we waren er van overtuigd er een leuke pot van te gaan maken zonder onszelf te verliezen in commentaar en klaagzangen over scheids en/of tegenstander.

Concentratie behouden en bij elk verloren punt de kopjes omhoog en op naar het volgende punt was het devies vandaag.

Zonder Pup, Graad, Hen en Cyril werd dus de wedstrijd aangevangen en na een gelijk opgaand begin nam HVC het heft in handen en kon men uitlopen naar een punt of 5 tot 6 voorsprong. Bij een stand van 20-14 werd middels een time-out nog hier en daar op gewezen en werd tevens gezegd dat we meer en meer de tweede bal moesten verwachten. Jos begreep dit blijkbaar heel goed want plotseling draaide de wedstrijd om in Kessels voordeel.

Er werd gevochten voor elk punt, dat sowieso, maar elke tweede bal of prikbal werd nu een makkelijke prooi voor diagonaal Jos.

Kessel reeg plotseling de punten aan elkaar en binnen nog time hadden de mannen de spanning in de set weer terug gebracht, 23-23. Met een goede service werd het eerste setpunt in Kessels voordeel nog niet benut, maar na de gelijkmakende beurt van HVC werd het derde setpunt wel benut en kon Kessel de eerste set met 25-27 naar zich toetrekken.

Een tussenstand van 0-1 derhalve en een kleine dreun voor HVC wat eigenlijk dacht de set al binnen te hebben met de voorsprong van 6 punten. Niets was echter minder waar en Kessel had zich prima hersteld van de moeizame start.

In set 2 en 3 was het spelbeeld eigenlijk nagenoeg hetzelfde aan dat van het tweede deel in set 1.

Kessel domineerde en kon met enige inspanning de tweede bal goed oppikken en zodoende het gevaar van Hegelsomse kant bezweren. De mannen van HVC trachtten nog wel middels hun sterke middenaanvaller de punten binnen te krijgen, maar ook hier had Kessel met regelmaat een goed antwoord op en zodoende kon men set 2 met 21-25 binnenhalen en werd ook set 3 met 20-25 een prooi voor Kessel.

Dus, 0-3 en minimaal 4 punten voor Kessel vandaag en voordat je het dan in de gaten hebt gaat dat toch in de kopjes doorwerken en is plotseling van alle goed intenties geen sprake meer. De posities in het veld werden niet meer naar behoren ingevuld, sommigen waren al met het hoofd bij andere zaken en dan het dus gebeuren dat je, geheel terecht,  met 25-13 op je kloten krijgt…..

Een 3-1 overwinning dus. Teleurstelling vanwege de laatste set? Nope, nog niet één seconde. We waren al lang blij dat we vier punten mee naar Kessel konden nemen en we waren nog veel gelukkiger met het feit dat we dit keer wél leuk gebald hadden tegen deze lastige tegenstander. Een compliment dus voor onszelf én HVC!!

De komende twee weken hebben we vrij, daarna nog twee potjes tegen Melderslo en Meerlo en dan zit het er voor dit seizoen alweer op. Met een 5e plaats is degradatie überhaupt geen issue en kan ook een eventueel kampioenschap niet meer behaald worden. We kunnen dus vrijuit ballen en zullen ook trachten in deze laatste wedstrijden ons beste beentje voor te zetten.