Heren recreanten slaan weer 4 puntjes bij elkaar. Beloning: aangekleed kopje koffie bij Ruud.

Home/HR, Uitgelicht nieuws, Wedstrijdverslagen/Heren recreanten slaan weer 4 puntjes bij elkaar. Beloning: aangekleed kopje koffie bij Ruud.

Heren recreanten slaan weer 4 puntjes bij elkaar. Beloning: aangekleed kopje koffie bij Ruud.

De heren recreanten zijn er dit jaar maar druk mee. Een poule van 9 teams betekent 16 wedstrijden in de competitie en dus mochten we deze morgen alweer aantreden. En ook nog wel om 9.15 uur in Serum!!

Dat was dus al om 8.15 uur vertrekken, best wel vroeg voor de zondagmorgen…

Maar alla, wat moet je anders doen?

Iedereen was keurig op tijd, dat mag best wel eens gezegd worden! Een beetje bedeesd nog van afgelopen nacht, de slaap nog niet helemaal uit de ogen en wellicht nog met het hoofd op ruststand toog VCKessel dan richting Sevenum.

Bekker meende dat we nog op de oude locatie aan de Wilhelminastraat moesten spelen en trachtte uit auto 2 Pup in auto 1 te bereiken, maar tevergeefs, auto 1 reed gewoon door het centrum van Sevenum in. Gelukkig wist Pup waar hij moest zijn en kwam daarom ook Harrie op tijd op het juiste adres aan. Stel je voor dat je die man kwijt raakt, punt 1 hoort hij je niet met al dat haar aan de zijkant van zijn hoofd en punt twee, hij is veel te eigenwijs om te luisteren. Die gaat op z’n gemak de zaal aan de Wilhelminastraat verkennen…

Maar goed, we waren dus keurig op tijd en hadden alle tijd om ons rustig voor te bereiden. Zeker toen bekend werd dat ook Sevenum niet van de allersnelste was en men nog moest beginnen met het opbouwen van de netten.

Even kwam de gedachte omhoog dat men dit expres deed, ons een beetje zand in de ogen strooien, een beetje terug in slaap sussen en daarna genadeloos toeslaan in de jacht op puntjes die wellicht degradatie van dit team kunnen uitstellen….

Maar nee, dat moet gezegd, de negatieve ervaring van vorige week werd deze week absoluut teniet gedaan door deze zeer sportieve tegenstander en, naar later bleek, zeer goede scheidsrechter.

Al gauw werd duidelijk dat Sevenum niet van plan was ons de puntjes cadeau te doen en men wilde er een echte wedstrijd van maken. Mede door twee jonge spelers van Athos 3 werd het daadwerkelijk een echte wedstrijd zonder dat het nu van beide kanten erg hoogstaand was. Athos kreeg het met veel inzet en snelheid van de twee jonge gasten voor elkaar om heel veel ballen van de grond te houden en nam brutaalweg een 19-11 voorsprong!! Ook omdat Kessel het gaspedaal nog niet had gevonden en gewoonweg te slap reageerde op de pogingen van Serumse kant kon het dus gebeuren dat we in de eerste set tegen de  nummer laatst op een flinke achterstand kwamen te staan.

Na een tweede time-out werd het gaspedaal plotseling wel gevonden, Kessel was nu wakker en begon aan een indrukwekkende inhaalrace die leidde tot een 23-23 tussenstand. Goed ingehaald dus en nu erop en eroverheen dacht men aan Kesselse kant. Het is de aanstaande degradant, dus dat moet makkelijk te doen zijn.

Echter, door twee persoonlijke fouten van een niet nader te noemen persoon (aanvoerder en schrijver dezes….) werd de set door Athos binnen gehengeld. 26-24 en een domper voor VC Kessel.

Een 1-0 achterstand dus, daar waar vooraf 5 punten waren toegezegd aan iedereen die het maar wilde horen. Kortom, totale paniek en chaos aan Kesselse kant. Mensen die niet meer verder wilden, hun lidmaatschap per direct opzegden, bang waren voor de reacties van het thuisfront en te voet aan de terugreis begonnen…… Het was een helse klus om voor set twee weer een acceptabel team op de been te brengen zullen we maar zeggen. Valt ook niet mee om met de druk om te gaan als je tegen een team speelt dat tot nog toe pas 10 schamele puntjes heeft verzameld en er daarvan nu al drie tegen ons pakt in dit seizoen!!!

Na een weifelend begin van de tweede set wist Kessel dan toch de gewenste afstand van de tegenstander te nemen. Men wist nu beter waar de zwakke plekken aan Serumse kant lagen en door de giga ervaring van sommigen is het dan natuurlijk een koud kunstje om deze zwakheden te benutten en tot in de finesses uit te buiten.

Ik zal u alle pup-shuffles, steekballen, prikballen en no-look passes besparen, na het optrekken van de kruitdampen stond er in ieder geval een 17-25 stand op het bord.

Sevenum stond naar adem te happen, inclusief al het aanwezige publiek, met drie man/vrouw aanwezig. Zij stonden op de banken en klapten hun handen stuk voor dit geweldige spektakel, aangeboden door de mannen uit Kessel. Ik kan het allemaal nog veel rooskleuriger en ongeloofwaardiger maken dan het al is, maar het kwam er op neer dat we na een gelijk opgaande set door een goede servicereeks van Harrie uit konden lopen en de set eigenlijk best makkelijk binnen haalden.

Set drie en vier waren een kopie van set twee, Athos met veel werklust en leunend op de jonkies tegen Kessel dat vandaag maar niet uit de verf kwam. Veel persoonlijke fouten, vooral in de passing, zorgden ervoor dat Serum constant bij ons kon aanhaken. Toch werden deze sets op de big-points in Kessels voordeel beslist. Bijna altijd door Pieter, want die was vandaag erg goed bezig en niet te houden.

Zo werd het in set 3 20-25 en ook in set 4 leek Kessel op rozen op weg naar een 1-3 zege. Op 19-24 stokte de machine echter en werd het nog spannend. Athos kwam terug tot 23-24 en trachtte met een uiterste inspanning nog een vijfde set te realiseren. Gelukkig voor Kessel werd deze dadendrang de serveerder te machtig en sloeg hij de laatst service in het net en werd dus de 23-25 eindstand op het bord gezet.

Een 1-3 overwinning dus, weer vier puntjes erbij, en als belangrijkste deze morgen: Een leuke en sportieve pot!!

Komende week zijn we lekker vrij waarna we op 18 maart thuis tegen onze Venlose vrienden van VC Arsenaal spelen. Hopelijk zijn er dan wat geblesseerden terug en kunnen we er een leuke pot van maken.

Komt dat zien, want Harrie fluit dan en dat beloofd dus wat.