Zoals u wellicht heeft gelezen in onze eerdere verslaglegging is het vlaggenschip der Kesselse recreanten op ramkoers voor een hernieuwd kampioenschap. Nou ja, vlaggenschip… het komt meer in de buurt van een logge olietanker dan een cruiseschip zullen we maar zeggen. Hoe dan ook, het ligt goed op koers. Twee gespeeld, 8 punten en daarom al royaal koploper in onze poule.

Vandaag stond de derde wedstrijd op het programma, in Belfeld tegen de mannen van Holyoke. Bekend terrein, bekende tegenstander, bekende mogelijkheden én bekende struikelblokken. Voor wat betreft struikelblokken, die legt Kessel zichzelf meestal wel op… Ontbreekt het niet aan kunde, dan wel aan strijdlust of andere redenen waarom we het niet waar maken.

Na een goede opwarming begon deze wedstrijd voor Kessel zoals gehoopt. Er werd prima verzorgt volleybal gespeeld en vooral goed gevochten voor de punten. Dit resulteerde erin dat we al snel een gaatje hadden geslagen van 4 punten. Dit gaatje werd in de loop van de set verder en verder uitgebreid tot 10 punten. Met een makkelijke 18-25 kon dus het eerste punt van deze wedstrijd op ons conto werden geschreven.

Geen problemen dus, geen lastige situaties en dus was het zaak om dit door te trekken in de altijd lastige tweede set. Meestal verliezen we die omdat de concentratie verslapt…

Vandaag echter niet, met 20-25 kon ook deze set, na een ietwat hakerig begin binnen gehengeld worden. Kessel liet zich (nog) niet imponeren en speelde zijn eigen spel, door hard te werken voor elkaar werden ook nu moeilijke punten en situaties opgelost en dat leidde voor de eerste keer dit seizoen naar de winst in de tweede set.

Dan de derde set, je zou zeggen dat er geen vuiltje aan de lucht was met de 2-0 voorsprong in het achterhoofd. Gewoon je eigen spel blijven spelen en dan komt alles vanzelf goed. Dat was echter niet de gedachte van de mannen uit Belfeld. In het begin van de set, ergens rond een 3-3 tussen stand deed zich een merkwaardig voorval voor. Pup, wie anders, was hiertoe de aanleiding. Eigenlijk zonder het zelf in de gaten te hebben.

Pup is sinds enige tijd van opslag gewisseld. Niet meer het bovenhandse gehannes, nee, Pup doet dit met de bekende stuit vooraf en daarna via een ferme zijdelingse zwieper. En met verve, dat moet gezegd worden. Echter, die laatste stuit is;

Punt 1; niet nodig

Punt 2; niet toegestaan en

Punt 3; irritant voor de tegenstander én Graad, want die ergert zich mateloos aan dit getreuzel en haalt hiermee zijn eigen concentratie en spel omlaag ( dit gezegd hebbende geld dat ook grotendeels voor de rest van het team…)

Pup denkt er echter al langere tijd het zijne van, totdat vandaag onze tegenstander opmerkte dat deze manier van serveren, of eigenlijk de laatste stuit na het fluitsignaal van de scheidsrechter niet toegestaan is. Zout leggen op alle slakken zult u denken en daar heeft Pup ook wel een punt, maar fout is fout, dat is ook een feit.

Deze discussie leidde daarom aan het begin dan deze set tot de nodige ergernis aan beide zijden van het net. De Holyoksen waren boos op hun eigen speler die gewag maakte van de fout, de scheidsrechter wist niet goed wat nu te doen en ook Kessel maakte zich druk om de gemoederen weer te sussen om vervolgens weer lekker tegen een bal te kunnen slaan. Al met al een hoop gedoe om niks, maar de toon was gezet.

Onze aanvoerder besloot om eerst maar eens een time-out te nemen, waarin alle neuzen weer dezelfde richting op werden gezet. Volleyballen, niet zeuren en je bemoeien met je eigen spel en fouten, dan heb je meer dan genoeg te doen…

Zo gezegd zo gedaan, maak die oet Kessel niet chagrijnig, want dan vraag je om problemen. Met 25-10 werd Belfeld in deze set terecht gewezen. Heel gedecideerd, volop in de concentratie en vechtend voor elk punt, Kessel liet geen spaan heel van de Belfeldse ploeg deze set en dus werd het met een 3-0 tussen stand sowieso de derde winstpartij op rij voor ons. Da’s niet niks, dás best knap voor een stel kneuzen.

De vierde set werd waarschijnlijk met te weinig concentratie begonnen. Kessel geloofde het wel, dacht er te makkelijk over en dat leidde tot een flinke achterstand van 8, 9 punten die maar moeilijk ingelopen kon worden. Langzaam maar zeker kwamen we dichterbij, maar op 24-22 moesten we uiteindelijk toch capituleren en ons in deze set gewonnen geven.

Weer een 3-1 overwinning dus, weer 4 punten in de tas en weer een stap richting prolongatie van de titel. Deze winst werd daarom gevierd met lekkere koffie-combi’s van Clevers in Kessel.

Aankomende week genieten we van een welverdiende rustpauze om daarna in en tegen Maasbree de draad weer op te pakken.

Komt allen tegen 10 uur naar de sprothal in Maasbree om getuige te zijn van onze zegetocht 2022-23. Koffie drinken we daarna in onze eigen kantine, wellicht met eigen gebakken cake. Tot dan