Het weekend voor de herfstvakantie reisden de dames van VC Kessel af naar Veldhoven voor alweer de 6e wedstrijd van het seizoen, tegen Nuvoc dames 1. Een team waar we al eerder tegen gespeeld hebben en waartegen we, met een sinds dit seizoen iets veranderde samenstelling, ook in de voorbereiding al tegen geoefend hadden. We wisten dus al dat ze een aardig potje kunnen volleyballen en dit is ook aan de stand in de competitie te zien; op dit moment staan ze 1e in de competitie. Een gewaarschuwd vrouw telt voor 2 en met 6 dames in het veld wisten we dus dat we nu echt aan de bak moesten.

Misschien een beetje onder de indruk van het lawaai in de hal of nog van de lange heenreis, maar hoe dan ook stond er ineens een achterstand van 5-1 op de teller. Coach Nico nam een time-out om even wat rust te brengen en het spel aan de andere kant iets te ontregelen, maar pas bij de 8-1 wisten de Kesselse dames zelf weer een puntje te pakken. Nuvoc liet echter duidelijk blijken waarom ze bovenaan meedraaien, waarbij Kessel moeite had om een gaatje te vinden om te scoren. Bij 16-8 volgde er een nieuwe time-out aan Kesselse kant en vanaf dat moment kwam er meer vechtlust naar boven. Ondanks dat we daarmee de set niet konden redden, kon er met 25-21 naar een goede inhaalslag gekeken worden, wat weer moed gaf voor de 2e set.

In de 2e set nam Kessel het voortouw; hoewel het nog steeds moeizaam scoren was door het lange blok aan de overkant wisten we bij Nuvoc wat fouten te forceren en haalden we zelf de ballen beter van de grond, waardoor er een blijvende voorsprong ontstond, die bij 20-25 voor een setwinst voor Kessel zorgde.

In de 3e set zorgde Marloes meteen voor een flinke voorsprong met haar onvoorspelbare serve en vervolgens nam Astrid het stokje met een goede strakke service over. Deze set nam Kessel de leiding volledig over en werd bij een eindstand van 16-25 de 3e set binnengehaald.

In de 4e set ging het begin nog gelijk op, maar al snel nam Nuvoc een voorsprong van 5 punten. Aan het einde van de set werden er zelfs 6 punten op rij gemaakt door Nuvoc en werd deze set helaas afgegeven met 25-17.

Toch al een puntje meer dan we van tevoren gedacht hadden en hoe mooi zou het zijn als we zelfs 3 punten mee naar huis zouden nemen? Het zou heel leuk zijn geweest inderdaad, maar de koek leek een beetje op. Hoewel er over de grond werd gegleden om de ballen van de vloer te halen, kregen we geen vat op de aanvallen van Nuvoc en moesten we bij 15-9 de winst toch naar Nuvoc laten gaan. Een verlies van 3-2, maar wat toch als een kleine overwinning voelde; vooral op onszelf en ons spel, wat een stuk beter oogde dan de afgelopen weken.

Nu lekker een weekendje vrij vanwege de herfstvakantie, zaterdag 6 november staan we weer te trappelen om ons potje te mogen spelen, dan tegen VC Olympia dames 1 uit Panningen, om 16u in Sporthal Achter de Haof!