Na 8 wkn lockdown zonder wedstrijd mochten we zaterdag 29 januari 2022 eindelijk weer een potje ballen en we trapten zelfs af met een Peel&Maas derby tegen Peelpush dames 3. Na 4 trainingen was het gevoel goed.

We startten de 1e set met goede focus en plezier en wisten hierdoor een voorsprong op te bouwen van 5 punten, maar Meijel kwam langzaam dichterbij door goede serve aan hun kant. Helaas voor hen wisten ze geen ‘break’ te pakken en bleven de Kesselse dames ze op een paar punten voor. Halverwege de 1e set gooide Rebecca een balletje op; ze serveerde 6 punten op rij. De eerste set werd binnen gehengeld met 25-21.

De tweede set ging moeizamer van start en ging het de eerste 10 punten redelijk gelijk op. Boven de 10 pakte Kessel het goed op en mede door een goede service van Jennifer kwam er weer meer schwung in het team. De voorsprong werd rustig uitgebouwd, er werd gecombineerd en de 2e set ging ook naar Kessel met 25-18. Zou het dan gaan lukken om de 2e helft met winst te starten?

In set 3 kwam de welbekende keutel om de hoek kijken. De dames van Peelpush kwamen beter in hun spel, maar door een blessure werd het spel tijdelijk stilgelegd. Er vond hierdoor ook een wissel plaats en dit leek juist bij Kessel voor verminderde focus te zorgen. Na een paar rally’s wisten de dames zich te herpakken en deze set serveerde Mathilde 3 punten op rij. Het vertrouwen kwam terug en bij 23-19 hoefde Marloes slechts 2 goede services af te leveren, waardoor setwinst en automatisch ook wedstrijdwinst naar Kessel ging met 25-19.

Dan nog een beruchte 4e set, die er over het algemeen bekend om staat dat het gevoel van euforie over winst, ervoor kan zorgen dat de aandacht verslapt. Coach Nico wilde wel heel graag 5 punten pakken, dat was namelijk al even geleden… De opdracht was dus duidelijk; focus en alles gaeve! De servicedruk aan Kesselse kant was goed, de pass kon er ook mee door en hierdoor konden de aanvalsters ook goed bediend worden. Ook deze set nam Kessel het voortouw en met 25-20 waren de 5 punten een feit! Een lekker gevoel en een mooi extra verlaat verjaardagscadeautje voor coach Nico.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Jokers te Mestreech om 18u op het programma. Über alles!!